16:02 27.09.2021

У МЗС назвали "безпідставними інсинуаціями" заяви Лукашенка про американські бази в Україні

2 хв читати
У МЗС назвали "безпідставними інсинуаціями" заяви Лукашенка про американські бази в Україні

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого ЄС та США не визнають законно обраним, перетворює свою країну у військову базу РФ, при цьому повторюючи наративи російської пропаганди про нібито військові бази США і табори бойовиків в Україні, зазначає речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Вкотре стали свідками безпідставних інсинуацій на адресу України з боку Олександра Лукашенка. Очевидно, що Олександр Лукашенко вже повністю засвоїв шаблони російської пропагандистської риторики щодо загроз із боку країн Заходу, і України зокрема. Він просторікує про примарні американські бази й табори бойовиків в Україні, паралельно перетворюючи сусідню нам Білорусь у суцільну військову базу Росії", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок.

Він наголосив, що саме з боку Російської Федерації на сьогодні надходить основна загроза для України, Білорусі та дружнього Україні білоруського народу.

"Зберегти суверенітет і незалежність Білорусі, а не перетворитися на придаток Росії - ось над чим варто насправді задуматися в Мінську. Україна ніколи не втручалася і не втручатиметься у справи сусідньої Білорусі. Україна також ніколи не створюватиме жодних загроз для безпеки білоруського народу. Водночас ми всіма силами і засобами далі захищатимемо свою свободу, незалежність і вільний демократичний вибір українського народу на користь європейської та євроатлантичної інтеграції", - заявив речник.

Ніколенко зазначив, що Україна робить це, тому що поділяє європейські цінності. "Ми робимо це не проти когось, а виключно тому, що бачимо майбутнє України в об'єднаній родині вільних європейських народів, де цінність життя, людська гідність і демократичний вибір є непорушними. І таке саме майбутнє відповідає інтересам Білорусі", - зазначив він.

Як повідомлялося, Лукашенко на нараді з силовим блоком у понеділок у Мінську заявив про стурбованість Білорусі та РФ ситуацією на кордоні з Україною. "Особлива увага українській ділянці - що ми там робитимемо. Ви бачите, вони туди, в Україну, тягнуть натовські війська. Під виглядом навчальних центрів вони створюють фактично бази. Бази Сполучені Штати створюють в Україні. Ясно, що нам треба на це реагувати", - наводить слова Лукашенка президентська прес-служба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА