16:43 27.09.2021

Суд пом'якшив запобіжний захід для Антоненка, обравши домашній нічний арешт

2 хв читати
Суд пом'якшив запобіжний захід для Антоненка, обравши домашній нічний арешт

Шевченківський районний суд Києва пом'якшив домашній арешт для обвинуваченого у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка.

"Клопотання прокурора про продовження обвинуваченому Антоненку терміну дії запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту задовольнити частково. Змінити Антоненку запобіжний захід із цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю на домашній арешт у визначений час доби із застосуванням електронного засобу контролю, заборонивши залишати місце проживання... в період часу з 23:00 до 6:00", - йдеться в ухвалі суду, оприлюдненій у понеділок.

Термін дії запобіжного заходу - два місяці, до 27 листопада 2021 року.

На Антоненко також покладено додаткові зобов'язання.

Крім того, суд продовжив на два місяці нічний домашній арешт обвинуваченій Юлії Кузьменко. Обвинуваченій Яні Дугарь суд продовжив до 27 листопада термін дії додаткових зобов'язань.

Як повідомлялося, 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку. Досудове слідство стосовно підозрюваних було завершено 22 травня 2020 року.

25 серпня 2020 року Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення, згідно з яким розгляд по суті справи з обвинувачення Антоненка, Дугарь і Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета здійснюватиме суд присяжних.

Кузьменко перебувала під цілодобовим домашнім арештом, потім суд його замінив на нічний домашній арешт. На Дугарь покладено особисті зобов'язання, а Антоненка понад рік тримали під вартою.

Апеляційний суд неодноразово залишав у силі запобіжний захід для Антоненка у вигляді тримання під вартою. 30 квітня 2021 року Шевченківський районний суд Києва змінив запобіжний захід Антоненку з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Жоден з обвинувачених своєї провини в причетності до вбивства Шеремета не визнає.

Суд присяжних на сьогодні перебуває на стадії дослідження письмових доказів у справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА