16:02 28.09.2021

НАБУ і САП здійснюють обшуки в Харкові

2 хв читати
НАБУ і САП здійснюють обшуки в Харкові

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у вівторок здійснюють у Харкові низку обшуків у рамках розслідування можливого одержання неправомірної вигоди, а також можливого ухилення від сплати податків, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, та незаконного збагачення.

"Слідчі дії санкціоновані слідчим суддею ВАКС. Попередня правова кваліфікація - ч. 4 ст. 368, ч. 1 ст. 212, ч. 1 ст. 209, ст. 368-5 КК України. Слідчі дії тривають", - повідомляється в Telegram-каналі НАБУ.

"Наразі це вся інформація, яку ми можемо повідомити з огляду на таємницю слідства", - наголошується в повідомленні.

Раніше в одному з харківських пабліків з'явилася інформація про те, що НАБУ здійснює обшуки в офісі компанії "Автоентерпрайз", її гендиректора Дмитро Ніконова та депутата Харківської міськради Аліни Мустафаєвої ("Слуга народу")

"Сьогодні з 10:00 НАБУ проводить обшуки в офісі "Автоентерпрайз", за місцем проживання Мустафаєвої Аліни та Ніконова Дмитра", - йдеться в повідомленні.

Пізніше в тому самому пабліку з'явилася інформація про перешкоди в проведенні обшуку.

"У зв'язку з обшуком в "Автоентерпрайзі" забарикадувалися тим, що було під рукою - ліфом з рекламою каршерингу та Мустафаєвою... Приїхав Ніконов із помічником, пояснив наявність автомобіля перед в'їздом тим, що у них лягла система і машина опинилася там випадково. Сам нічого не знає, НАБУ забрало у нього два телефони і ноутбук та зламало двері будинку", - йдеться в повідомленні.

Мустафаєва і Ніконов є помічниками на громадських засадах депутата-мажоритарника від "Слуги народу" Олександра Куницького. Мустафаєва в соцмережах регулярно публікує пости, які критикують керівництво мерії. Вона також неодноразово висловлювала сумніви в правдивості офіційної інформації про обставини лікування та смерті колишнього міського голови Харкова Геннадія Кернеса і заявляла, що електронний підпис на поданні про обрання Ігоря Терехова секретарем міськради був зроблений не особисто Кернесом, який перебував на лікуванні в німецькій клініці "Шаріте", а чиновниками міськради.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА