18:30 28.09.2021

Харківська міськрада має намір доводити у Вищому адмінсуді законність перейменування проспекту Григоренка на честь маршала Жукова

1 хв читати
Харківська міськрада має намір доводити у Вищому адмінсуді законність перейменування проспекту Григоренка на честь маршала Жукова

Харківська міська рада оскаржить у Вищому адміністративному суді рішення Другого апеляційного адміністративного суду, яке підтверджує незаконність повернення проспекту Петра Григоренка імені радянського маршала Георгія Жукова.

"Харківська міська рада здійснить касаційне оскарження судового рішення", - повідомляє прес-служба Харківської міськради.

В інформації зазначається, що підставою для касаційного оскарження є порушення норм законодавства, яке, на думку юристів мерії, допустив суд під час розгляду апеляційної скарги.

"Порушуючи норми чинного законодавства під час розгляду справи, суд не надав можливості представникам Харківської міської ради дати пояснення в обсязі, достатньому для обґрунтування апеляційної скарги, неповно дослідив усі обставини у справі та не врахував аргументів і доводів представників міської ради щодо обставин, викладених у скарзі", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в мерії нагадують, що 16 червня суд першої інстанції задовольнив позов міськради про визнання незаконним розпорядження голови Харківської ОДА від 17 травня 2016 року, яким у рамках декомунізації проспект Жукова було перейменовано у проспект Григоренка. Але крапку в цій справі не поставлено, оскільки зараз вона розглядається в апеляційному суді.

Як повідомлялося, раніше у вівторок Другий апеляційний суд відмовив у задоволенні скарги Харківської міськради на рішення суду першої інстанції про скасування повернення проспекту Петра Григоренка імені радянського маршала Георгія Жукова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА