07:15 29.09.2021

Трамп говорив Путіну на G20 у 2019 році, що при журналістах буде змушений жорстко висловлюватися про Росію

2 хв читати
Трамп говорив Путіну на G20 у 2019 році, що при журналістах буде змушений жорстко висловлюватися про Росію

Екс-президент США Дональд Трамп під час двосторонньої зустрічі на саміті країн "групи двадцяти" в Осаці в 2019 році попереджав президента РФ Володимира Путіна, що на камеру буде жорстко висловлюватися про Росію, пише видання The Washington Post з посиланням на книгу колишнього прес -секретаря Білого дому.

Стефані Грішем (у 2019 році була прес-секретарем Трампа) у своїй новій книзі, витяги з якої є в розпорядженні видання, згадує, зокрема, те, як пройшла зустріч Трампа і Путіна.

"Трамп нахилився до Путіна в той день і сказав йому:" Я буду поводитися трохи жорсткіше у вашому ставленні протягом декількох хвилин. Але це на камеру, а після того як вони (журналісти - ІФ) підуть, ми поговоримо. Ну, ви розумієте", - пише Грішем у своїй книзі.

Крім того, за словами Грішем, російська сторона на цю зустріч вибрала "надзвичайно привабливу перекладачку". Автор книги вважає, що це було зроблено, щоб "відвернути" Трампа.

"Грішем пише, що високопоставлений радник Білого дому з Росії Фіона Хілл сказала їй, що Путін взяв на їхню зустріч надзвичайно привабливу перекладачку, чия присутність, здавалося, повинна була відвернути увагу президента США", - пише The Washington Post.

У книзі I'll Take Your Questions Now (з англ. "Тепер я відповім на ваші питання"), обсягом 352 сторінки, колишня прес-секретар розповідає також про інші випадки під час президентства Трампа. Наприклад, про "спроби заборонити пускати ЗМІ на територію Білого дому", про якусь молоду співробітницю прес-служби, якою постійно цікавився Трамп, а також "неналежну поведінку" Трампа щодо самої Грішем.

Згідно з виданням, в своїх мемуарах колишня прес-секретар Білого дому пише про "культуру брехні, яка наповнювала роботу адміністрації Трампа". "Я знала, що рано чи пізно президент захоче, щоб я збрехала громадськості", - пише вона, пояснюючи, чому не провела жодного брифінгу.

У книзі вона також критикує дочку Трампа Іванку та її чоловіка Джареда Кушнера. "Джаред і Іванка думали, що вони є членами королівської родини США", - пише екс-прес-секретар.

Нинішній прес-секретар Дональда Трампа Ліз Харрінгтон назвала книгу "черговою жалюгідною спробою нажитися на силі президента і протиснути брехню про сім'ю Трампа".

28 червня 2019 року Трамп і Путін провели двосторонню зустріч "на полях" саміту G20 в Осаці.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА