11:07 29.09.2021

В Україні згадують жертв трагедії в Бабиному Яру - минає 80 років від початку масових розстрілів

2 хв читати
В Україні згадують жертв трагедії в Бабиному Яру - минає 80 років від початку масових розстрілів

В Україні згадують жертв масових розстрілів мирного населення в Бабиному Яру.

"Сьогодні виповнюється 80 років від початку масових розстрілів мирного населення окупованого нацистами Києва в урочищі Бабин Яр. Ця подія стала не тільки жахливим символом Голокосту, а й прикладом страшних наслідків, до якого призвела політика нацистського режиму", - йдеться у зверненні голови Верховної Ради Дмитра Разумкова у зв'язку з Днем пам'яті трагедії Бабиного Яру, повідомляє прес-служба парламенту.

"Ми не в змозі змінити хід історії, але ми можемо і повинні не забувати про загиблих. Адже доки ми їх пам’ятаємо, доти вони живуть у наших серцях. І кожен із нас повинен докласти всіх зусиль, аби не допустити повторення тих страшних подій у майбутньому", - зазначив глава Верховної Ради.

У Міністерстві закордонних справ України переконані, що міжнародна солідарність, об’єднання в ім’я збереження і утвердження загальнолюдських цінностей, запобігання дискримінації за будь-якою ознакою стануть надійними гарантіями того, що такі трагедії людства більше ніколи не повторяться.

"За радянських часів трагедію Бабиного Яру замовчували, оминали, намагалися стерти з народної пам’яті. Незалежна Українська держава у взаємодії зі світовою єврейською спільнотою та міжнародними партнерами відновлює історичну справедливість – роковини трагедії Бабиного Яру традиційно відзначаються в нашій країні на державному рівні", - йдеться в коментарі МЗС України до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру.

У МЗС закликали міжнародних партнерів приєднатися до комеморативних заходів у Бабиному Яру та зусиль для відновлення й утвердження історичної правди та справедливості.

"Віримо, що саме міжнародна солідарність, об’єднання в ім’я збереження і утвердження загальнолюдських цінностей, запобігання дискримінації за будь-якою ознакою стануть надійними гарантіями того, що такі трагедії людства більше ніколи не повторяться", - наголосили в МЗС.

У свою чергу Служба безпеки України оприлюднює спогади киян про події в Бабиному Яру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА