11:11 29.09.2021

Зеленський: Зберегти пам'ять про трагедію Бабиного Яру - наш обов'язок перед майбутніми поколіннями

2 хв читати
Зеленський: Зберегти пам'ять про трагедію Бабиного Яру - наш обов'язок перед майбутніми поколіннями

Майбутні покоління повинні знати правду про злочини нацизму для того, щоб такі трагедії в історії людства більше ніколи не повторилися, заявив президент України Володимир Зеленський у 80-ті роковини трагедії Бабиного Яру.

"Збереження пам’яті про Другу світову війну, зокрема про трагедію Бабиного Яру та Голокосту, – наш обов’язок перед майбутніми поколіннями. Гідне вшанування пам’яті всіх загиблих – наш обов’язок перед минулими поколіннями. І з 2019 року ми робимо все, щоб Бабин Яр із території забуття перетворився на місце пам'яті. Гідне місце пам'яті сотень тисяч жертв, убитих у 1941-1943 роках", - ідеться в заяві, розміщеній у Telegram-каналі Зеленського у вівторок.

За його словами, в середу в усіх українських школах відбудеться національний урок, присвячений 80-м роковинам трагедії Бабиного Яру.

"Трагедія Бабиного Яру, яка сталася в Україні 80 років тому, ніколи не повинна повторитися. Ні в Україні. Ні в інших куточках Європи. Ніде у світі. Ніколи знову. Вічна пам'ять усім жертвам Бабиного Яру! Вічна пам'ять усім жертвам Голокосту! Вічна пам'ять усім жертвам Другої світової війни!" - заявив Зеленський.

Як повідомляється на сайті Офісу президента, в середу глава держави поклав квіти до пам'ятника громадянам, страченим нацистами в Бабиному Яру, і встановив лампадку до підніжжя пам'ятного знака "Менора".

У церемонії також узяв участь керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Пам'ять загиблих ушанували хвилиною мовчання.

Квіти від президента також покладено до пам'ятника ромам, страченим нацистами, а також до пам'ятника українській поетесі Олені Телізі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА