16:20 29.09.2021

САП оскаржить виправдувальний вирок керівнику "Державної зернової корпорації"

1 хв читати
САП оскаржить виправдувальний вирок керівнику "Державної зернової корпорації"

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) готує апеляційну скаргу на вирок Вищого антикорупційного суду (ВАКС) від 29 вересня, яким керівника ПАТ "Державна зернова корпорація України" і двох директорів інших товариств визнано невинуватими в скоєнні розтрати понад 88 млн грн коштів корпорації.

"Прокурор САП не погоджується із зазначеним рішенням суду й оскаржить його в суді апеляційної інстанції", - повідомляється в середу на сторінці прокуратури у Facebook.

Як повідомлялося, в 2015 році керівник "Державної зернової корпорації України" підписав два договори про постачання кукурудзи з ПАТ "Рокитнянський комбінат хлібопродуктів" та ПАТ "Васільківхлібпродукт", а в подальшому дав вказівку на перерахування коштів у сумі майже 50 млн грн і 38,5 млн грн відповідно як передоплати на виконання вищезазначених угод. Однак зазначений у договорах товар був відсутній на підприємствах, а керівник корпорації не мав наміру виконувати зазначених угод. Корпорація втратила понад 88 млн грн, які треті особи використали на задоволення своїх потреб.

Керівників усіх трьох товариств обвинувачують у розтраті цих коштів шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України). На засіданні ВАКС 18 листопада 2019 року прокурор САП оголосив обвинувальний акт.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА