18:19 29.09.2021

Президент Ізраїлю відвідає Україну з першим державним візитом 5-7 жовтня - посольство

2 хв читати
Президент Ізраїлю відвідає Україну з першим державним візитом 5-7 жовтня - посольство

До 80-ї річниці вбивств у Бабиному Яру, президент Ізраїлю Іцхак Герцог здійснить свій перший державний візит в Україну, повідомляє посольство Ізраїлю в Україні.

"Під час державного візиту в Україну, президент Герцог виступить на заходах, присвячених 80-й річниці вбивств у Бабиному Яру, зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським та прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, виступить перед Верховною Радою і зустрінеться з представниками української єврейської громади. Візит відбудеться 5-7 жовтня 2021 року", - йдеться в повідомленні, яке посольство надало агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Зазначено, що Герцог прибуде в Україну у вівторок, 5 жовтня 2021 року, із першим державним візитом свого президентства, на запрошення президента Володимира Зеленського.

Під час візиту президент Герцог візьме участь в офіційній міжнародній церемонії, присвяченій 80-й річниці вбивств у Бабиному Яру, відкритті київського Меморіального центру Голокосту в Бабиному Яру. До делегації президента також приєднається Зеев Елькін, представник уряду в Україні, й інші члени Кнесету, уточнили в посольстві.

"Необхідно продовжувати говорити про цю жахливу подію і вивчити її уроки. Меморіальний центр Голокосту в Бабиному Яру є важливим місцем для вшанування цієї болючої пам'яті й для заяви, яку ми маємо продовжувати робити разом: ніколи більше. Єдиний спосіб побудувати сьогодення і майбутнє, в якому злочини проти людства не знайдуть підтримки - це вивчити минуле, зокрема голокост і переслідування єврейського народу, в дусі заповіді "і ви скажете своєму синові й дочці". Я вітаю запрошення президента Зеленського і його відданість війні проти антисемітизму", - сказав президент напередодні свого першого державного візиту.

Вранці у вівторок, 5 жовтня, президент Герцог прилетить в Україну, де розпочне свій візит, поклавши вінок до могили Невідомого солдата в Києві, а потім відправиться на офіційний прийом до Маріїнського палацу, який розпочнеться з почесної варти.

Пізніше президент Герцог зустрінеться з президентом Зеленським. Після зустрічі відбудеться спільна заява для преси. Увечері президент Зеленський прийме президента Герцога на державній вечері.

Вранці в середу президент Герцог виступить зі зверненням до Верховної Ради. Того самого дня президент Герцог візьме участь у заході з місцевою єврейською общиною та зустрінеться з президентом Федеративної Республіки Німеччина Франком-Вальтером Штайнмаєром, який також візьме участь у церемонії вшанування пам'яті Бабиного Яру.

У середу вдень президент Герцог виступить із промовою на офіційній церемонії пам'яті, присвяченій 80-й річниці вбивств у Бабиному Яру, в Меморіальному центрі Голокосту в Бабиному Яру в Києві, повідомили в посольстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА