07:54 30.09.2021

Озброєний російський найманець здався українським військовим у зоні ООС

2 хв читати
Озброєний російський найманець здався українським військовим у зоні ООС

У вівторок, 28 вересня, українським військовим добровільно здався озброєний бойовик з так званої "ЛНР", повідомив прес-центр Операції об'єднаних сил (ООС).

"Вчора, 28 вересня, близько 17:30, на позиції однієї з механізованих бригад зі складу Об'єднаних сил прийшов і добровільно здався в полон озброєний автоматом бойовик так званої ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 23-річний молодший сержант проходив службу в 6-му окремому мотострілковому полку, який базується в окупованій Кадіївці, на посаді механіка-водія.

У штабі зазначили, що він приєднався до російських найманців ще в 2016 році, куди його привів рідний батько, який служив у сусідньому підрозділі. Йому пообіцяли високу зарплату і видали зброю.

За словами затриманого, під час служби він вперше спробував наркотики, якими його пригостили товариші по службі. Поступово він став наркозалежним. Він також зазначив, що вживання наркотиків і алкоголю у лавах російсько-окупаційних військ цілком звичайна справа.

Він також додав, що серед найманців поняття дисципліна цілком відсутнє. "Не витримавши знущань і постійного приниження, як від російських кураторів, так і від своїх товаришів по службі, він вирішив добровільно перейти на підконтрольну Україні територію", - уточнили в ООС.

Зараз із затриманим працюють слідчі. У штабі нагадали, згідно ч.6 ст.260 КК України, Держава гарантує звільнення від відповідальності тим особам, які не скоювали тяжких злочинів проти людей, добровільно покинули лави незаконних збройних формувань (НЗФ) і повідомили про це правоохоронцям.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА