10:54 30.09.2021

Резніков: У ТКГ обговорюють шляхи використання диджитал-інструментів для виплати пенсій маломобільним громадянам України на непідконтрольній території

2 хв читати
Резніков: У ТКГ обговорюють шляхи використання диджитал-інструментів для виплати пенсій маломобільним громадянам України на непідконтрольній території

Віце-прем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, перший заступник голови Української делегації для участі в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі Олексій Резніков схвалює розблокування роботи гуманітарної підгрупи ТКГ.

"Вчора відбулось чергове засідання ТКГ в режимі відеоконфреренції... сторони привітали розблокування роботи гуманітарної підгрупи, вагому роль в якому зіграло надання українською стороною гарантій безпеки для розблокування роботи КПВВ з російської сторони. Наша делегація знову закликала прискорити підготовку до проведення наступного етапу одночасного взаємного звільнення утримуваних у зв’язку з конфліктом осіб", - ідеться в повідомленні Української делегації в ТКГ у соцмережі Telegram у четвер.

Резніков іще раз наголосив, що розблокування роботи КПВВ із боку тимчасово окупованих територій нарешті дало б змогу вирішити питання соціально-економічної підтримки громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Він також зазначив, що українська делегація вкотре закликала забезпечити суворе дотримання режиму припинення вогню і негайно припинити його порушення. Також українська сторона скерувала відповідні ноти до ОБСЄ про грубі порушення режиму припинення вогню російськими збройними формуваннями і втрати з боку України.

Резніков повідомив, що в політичній частині сторони зосередилися на роботі з порядку денного. Українська делегація ще раз наголосила, що основою врегулювання є виконання рішень лідерів держав "нормандського формату", зокрема - Паризького саміту.

У межах підгрупи з соціальних та економічних питань також обговорювали питання водопостачання з обох боків лінії розмежування, організації візиту інспекторів МАГАТЕ на непідконтрольні території. Також сторони продовжують визначати можливі шляхи використання диджитал інструментів для виплати пенсій маломобільним громадянам України на непідконтрольній території.

"Слід зазначити, що цього разу російська делегація повелася дещо дивно. Зокрема, російські представники висунули пропозиції щодо "…загального голосування" за окремими власними ініціативами, "…голосування за замовчуванням" і тому подібні речі, які протирічать практиці перемовин та порушують принципи прийняття рішень в ОБСЄ, які передбачають прийняття усіх рішень виключно консенсусом", - зазначає заступник голови української делегації.

Однак, за його словами, "ці спроби нав’язати свої пропозиції за межами порядку денного не знайшли розуміння ані в української делегації, ані у представників ОБСЄ".

Крім того, українська делегація продовжує наполягати на необхідності якнайшвидшого звільнення всіх незаконно утримуваних українських громадян і вживає всіх необхідних для цього заходів, суворого дотримання режиму припинення вогню.

Наступне засідання ТКГ заплановано на 13 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА