11:14 30.09.2021

Високі ціни на газ і перекладені на місцеве самоврядування тарифи наближають ситуацію з опаленням до критичної - Кличко

2 хв читати
Високі ціни на газ і перекладені на місцеве самоврядування тарифи наближають ситуацію з опаленням до критичної - Кличко

Столична теплоінфраструктура технічно готова до початку опалювального сезону, але високі ціни на газ і перекладені на місцеве самоврядування тарифи роблять ситуацію близькою до критичної, заявив мер Києва Віталій Кличко під час колегії Київської міської державної адміністрації.

"Технічно ми готові. Але є інші виклики, які роблять ситуацію близькою до критичної: високі ціни на газ, перекладені на місцеве самоврядування тарифи, відсутність законодавчої бази для забезпечення роботи теплопостачальних компаній", - наводить слова Кличка його прес-служба в четвер.

Він зазначив, що Асоціація міст України запропонувала центральній владі конкретні рішення, які дадуть змогу вчасно розпочати постачання тепла і гарячої води населенню. Кличко нагадав, що звертався до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, щоб уряд зафіксував ціну природного газу для бюджетних закладів до кінця опалювального сезону на рівні 11,2 грн за 1 куб м. замість ринкових 35 грн.

"Разом із тим, НАК "Нафтогаз" має негайно вилучити дискримінаційні норми з договорів на постачання газу. А місцевим бюджетам має бути погашена різниця в тарифах минулих років і закладена компенсація на майбутнє. Щоб зберегти тарифи на тепло та гарячу воду для населення на рівні минулого опалювального сезону", - йдеться в повідомленні.

Мер наголосив, що КП "Київтеплоенерго" забезпечило належну технічну підготовку міського господарства до опалювального сезону. "Та сьогодні, ще раз підкреслю, ми чекаємо від держави відповіді на ключове питання: яким буде механізм компенсації місцевим бюджетам, щоб ми могли не підвищувати тариф для населення. Бо тариф досі не затверджений!" - зазначив Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА