14:13 30.09.2021

Кличко звільнив керівника "Інституту Генплану Києва"

2 хв читати
Кличко звільнив керівника "Інституту Генплану Києва"

Мер Києва Віталій Кличко звільнив керівника КО "Інститут Генплану Києва" Сергія Броневицького через затягування подання проекту Генерального плану на обговорення громадськості й розгляд Київрадою, а також доручив якнайшвидше доопрацювати документ і підготувати його до громадських слухань.

"Сергію Петровичу, я вже не вперше чую про якісь проблеми, зобов’язання. Я пам’ятаю, як у 2019 році ви публічно обіцяли якнайшвидшу підготовку проекту Генерального плану до громадських слухань і обговорення... Уже завершується 2021 рік. І знову чуємо обіцянки, що ось-ось проект Генплану буде презентований. Тому, нічого особистого, ми говоримо про результати роботи: я ухвалив рішення звільнити вас з посади", - заявив Кличко на засіданні колегії Київської міської державної адміністрації в четвер.

Мер доручив головному архітектору Києва Олександру Свистунову і заступнику голови КМДА Петру Оленичу забезпечити оперативну та ефективну роботу з підготовки проекту Генплану. "І найближчим часом ми повинні розпочати громадські слухання та нарешті схвалити Генплан", - зазначив він.

За словами Кличка, на сьогодні фахівці завершують актуалізацію проекту Генплану Києва. Розділ, що стосується збереження та охорони історико-культурної спадщини (історико-архітектурний опорний план), погоджений Міністерством культури. Також матеріали проекту Генплану скеровано до Міністерства розвитку громад та територій України. Розпочато роботи з врегулювання питань щодо територій спільних інтересів з органами місцевого самоврядування, які представляють інтереси суміжних територіальних громад.

Кличко зазначив, що в проекті Генплану передбачено припинення хаотичної забудови столиці, обмеження висотності забудови в історичному центрі, контроль за комплексністю забудови, а також будівництво станцій метрополітену на Виноградар і запуск метро на Троєщину, будівництво вокзалу на Видубичах, будівництво перехоплюючих паркінгів біля транспортних розв'язок - біля станцій метро і на в'їздах до міста.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА