17:14 30.09.2021

На Харківщині заступник начальника відділу поліції катував людину заради зізнання у вбивстві

1 хв читати
На Харківщині заступник начальника відділу поліції катував людину заради зізнання у вбивстві

Заступника начальника відділу поліції Чугуївського районного управління Головного управління Національної поліції в Харківській області підозрюють у катуванні за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 КК України).

"З метою якнайшвидшого розкриття вбивства поліцейський вирішив використати недозволені методи досудового розслідування для отримання даних про можливу причетність чоловіка до злочину", - повідомляє прес-служба Харківської облпрокуратури.

За даними досудового розслідування, підозрюваний розслідував убивство чоловіка, вчинене в листопаді 2019 року. Дізнавшись від свідків, що загиблий товаришував з одним із місцевих жителів, підполковник поліції з колегами приїхав до того додому. Побачивши, що чоловік уже спить, поліцейський побив його дерев'яною палицею, а потім притиснув голову чоловіка до подушки, щоб він не міг дихати. Після цього поліцейські наділи на чоловіка наручники і доставили до відділу поліції, де по черзі били його заповненою водою пластиковою пляшкою.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному та відсторонення його від обійманої посади. Крім того, встановлюють інших співучасників злочину.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління Державного бюро розслідування (ДБР) у Полтаві, оперативний супровід – співробітники Харківського управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України. Процесуальне керівництво - Харківська обласна прокуратура.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА