18:47 30.09.2021

Шеф-редактор видання The Insider Доброхотов: Я за межами Росії, але не можу бути впевнений у безпеці

2 хв читати
Шеф-редактор видання The Insider Доброхотов: Я за межами Росії, але не можу бути впевнений у безпеці

Шеф-редактор видання The Insider Роман Доброхотов заявляє, що перебуває за межами РФ, а переслідування з боку російської влади пов'язує з журналістськими розслідуваннями.

"Очевидно, що йдеться про переслідування мене як редактора The Insider через наші розслідування. Багато з них були пов'язані з ФСБ", - сказав Доброхотов у четвер увечері в ефірі телеканалу "Україна 24".

Він зазначив, що не здивований фактом обшуку у нього вдома. "Цього разу вони вже намагаються залякати мою родину, батьків, дружину з маленькими дітьми. Увірвалися о 6-й ранку, забрали телефони і комп'ютери", - розповів він.

Водночас журналіст додав: "Очевидно, це такий спосіб залякування, який, думаю, має за своїм сценарієм впливати не лише на мене, а й взагалі на інших журналістів-розслідувачів. Щоб показати, мовляв, якщо ви будете займатися нашими справами, то ми будемо займатися вами".

Доброхотов, зокрема, нагадав, що розслідування щодо отруєння російського опозиціонера Олексія Навального було підготовлено спільно з Bellingcat.

Відповідаючи на запитання про те, чи перебуває він зараз у безпеці, Доброхотов сказав: "Я перебуваю зараз за межами Росії... складно, коли ти займаєшся журналістками розслідуваннями, бути впевненим у тому, що ти хоч у якійсь країні є в безпеці".

"Але принаймні ось так запросто увійти в мою квартиру і забрати мої робочі інструменти - комп'ютер і телефон - у них тепер уже не вийде", - підсумував він.

Раніше ФСБ Росії заявила, що має відомості про незаконний перетин кордону з Україною головним редактором The Insider Романом Доброхотовим і планує оголосити його в розшук.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА