12:27 01.10.2021

ОАСК відкрив провадження за позовом судді КС Касмініна до НАЗК

2 хв читати
ОАСК відкрив провадження за позовом судді КС Касмініна до НАЗК

Окружний адміністративний суд міста Києва (ОАСК) ухвалив рішення відкрити провадження в адміністративній справі, ознайомившись із позовною заявою судді Конституційного Суду України (КС) Олександра Касмініна до Національного агентства з протидії корупції (НАЗК).

Як наголошується на сайті ОАСК у п'ятницю, суддя розглядатиме провадження без повідомлення сторін за наявними в справі матеріалами.

"Позивач просить ОАСК визнати протиправним та скасувати рішення НАЗК про затвердження висновку про виявлення ознак корупційного чи пов’язаного з корупцією правопорушення, складеного за результатами проведення повної перевірки його декларації за 2020 рік. Також позивач, Олександр Касмінін, просить суд визнати протиправною та скасувати довідку про результати проведення повної перевірки декларації за минулий рік", - ідеться в повідомленні.

Водночас, за даними ОАСК, Касмінін просить зобов'язати НАЗК відкликати з Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) висновок Нацагентства і матеріали повної перевірки його декларації.

Як повідомлялося, 27 березня президент Володимир Зеленський скасував указ від 14 травня 2013 року №256 про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями КС, мотивувавши це тим, що "окремі судді КС, призначені Віктором Януковичем, продовжуючи виконувати свої повноваження, створюють загрозу державній незалежності та національній безпеці України, що порушує Конституцію України, права і свободи людини і громадянина".

14 липня Верховний Суд задовольнив позов, визнав протиправним та скасував цей указ Зеленського. Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило кримінальне провадження про можливе зловживання суддями Верховного Суду під час ухвалення цього рішення.

24 вересня ОАСК відкрив провадження у справі за позовом до Офісу президента України і конкурсної комісії для здійснення відбору кандидатур на посаду судді КС щодо осіб, яких призначає президент України. Позивачами виступили Тупицький і Касмінін, третіми особами - Зеленський і КС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА