16:38 01.10.2021

Фонд президента з підтримки освіти, науки та спорту розпочав роботу

2 хв читати
Фонд президента з підтримки освіти, науки та спорту розпочав роботу

Фонд президента України з підтримки освіти, науки та спорту, створений для розвитку і підтримки талановитих українців, їхніх ідей у зазначених сферах для посилення лідерських позицій нашої країни у світі розпочав свою роботу, в п'ятницю відбулося установче засідання ради Фонду, повідомляється на сайті Офісу президента України.

"Серед ключових програм Фонду – гранти на навчання за кордоном, стажування молоді у провідних іноземних закладах вищої освіти та наукових установах, залучення лекторів з провідних вишів та наукових установ світу, участь молоді в міжнародних науково-практичних семінарах і конференціях, заохочення молодих людей за досягнення, підтримка реалізації проектів у сфері освіти, науки та спорту", - йдеться в повідомленні.

На установчому засіданні голова ради Фонду Ірина Тулякова розповіла, що у співпраці з Міністерством цифрової трансформації триває робота над розробкою онлайн-платформи Фонду.

Очікується, що запуск ключових програм Фонду відбудеться в лютому 2022 року.

Фонд президента було створено у 2019 році з метою заохочення розвитку талановитої молоді. У червні 2021 року президент Володимир Зеленський затвердив положення про раду Фонду.

"З коштів Фонду виплачуватимуть премії глави держави в розмірі 100 тис. грн переможцям міжнародних учнівських олімпіад. Також здійснюватимуться виплати президентських стипендій у розмірі 10 тис. грн учасникам ЗНО, які показали найвищі результати. Такі стипендії виплачуватимуть щомісяця протягом року. Заплановане й фінансування премій для відзначення досягнень українських спортсменів, заохочення молоді до участі в спорті та підтримка тренерської діяльності. Крім того, функціонування Фонду передбачає можливості надання грантів на навчання в іноземних закладах освіти для підготовки магістрів та PhD", - ідеться в повідомленні.

Кошти Фонду також можуть бути спрямовані на залучення іноземних висококваліфікованих викладачів і тренерів для навчання українських студентів у пріоритетних галузях, де потрібно посилити рівень підготовки фахівців.

Учасники зустрічі обговорили концепцію діяльності Фонду, його функції та принципи роботи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА