12:48 02.10.2021

Венедіктова заявляє, що ще не ознайомилася зі скаргою про порушення під час ухвалення закону про деолігархізацію

2 хв читати
Венедіктова заявляє, що ще не ознайомилася зі скаргою про порушення під час ухвалення закону про деолігархізацію

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявляє, що скарга про порушення під час голосування за так званий "Закон про деолігархізацію" до неї обов'язково дійде, після чого вона ознайомиться з розставленими в ній акцентами.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи надійшла генеральному прокурору скарга про порушення під час голосування за так званий "закон про деолігархізацію", Венедіктова сказала, що скарга до неї "ще не дійшла".

"Ще не дійшла, є ж певні проблеми, але обов'язково дійде. Я обов'язково сама ще це почитаю, тому що історія кримінальних проваджень з політичним голосуванням – це цікава історія. Згадаймо "Харківські угоди" 2010 року, там теж є моя оцінка ситуації...коли побачу заяву, подивлюся, які саме акценти прописані, тому що прописані вони юристами, а заявляються ж вони політиками...це два різні всесвіти...тому чекаємо, будемо розбиратися", - сказала Венедіктова на брифінгу в суботу під час виїзного засідання фракції "Слуга народу" в Трускавці.

Як повідомлялося, Верховна Рада 23 вересня підтримала 279 голосами законопроект "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)", т. зв. закон про деолігархізацію.

За законопроект у цілому проголосували 279 народних депутатів, із них 229 - представники фракції "Слуга народу".

Представники опозиційних фракцій, зокрема "Європейська солідарність", "Опозиційна платформа - за життя" та "Батьківщина", зареєстрували 12 проектів постанов щодо скасування рішення Верховної Ради про ухвалення законопроекту про деолігархізацію.

Як зазначив співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов, зокрема, йдеться про відповідальність першого віце-спікера Руслана Стефанчука та представника президента в Конституційному суді Федора Веніславського.

"Опозиція внесла власний законопроект про боротьбу з олігархатом, який реально дає змогу це робити через посилення прав Антимонопольного комітету, НАЗК та інших інститутів, які дійсно можуть це зробити. А за законом, який було ухвалено, - це дуже великий злочин, і саме тому опозиція сьогодні подає заяви в правоохоронні органи за статтями 364 і 351 Кримінального кодексу", - сказав Герасимов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА