19:31 02.10.2021

"Марш за Київ" у центрі столиці завершився музичним рейвом біля КМДА

2 хв читати
"Марш за Київ" у центрі столиці завершився музичним рейвом біля КМДА

Акція "Марш за Київ" у центрі столиці для залучення уваги до проблем міста завершився музичним рейвом біля будівлі Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", о 14:00 на площі Конституції, біля Верховної Ради почали збиратись учасники акції. Також біля парламенту була встановлена інсталяція у вигляді картонної багатоповерхівки, яка стоїть безпосередньо біля об'єкту культурної спадщини.

Далі о 15:20 колона висунулася від парламенту до будівлі Офісу президента. Там пройшов невеликий мітинг, а також перформанс. Зокрема, були розірвані довгі "руки" з поролону, які нібито тягнуться від ОП до КМДА.

Після цього, колона вулицею Інститутською спустилася до Хрещатика і о 17:00 підійшла до будівлі Київміськадміністрації. Тут також відбувся пікет, після чого офіційна частина акції завершилася і о 17:30 так званим музичним рейвом.

У "Марші за Київ" взяли участь близько 4-5 тис. людей.

Протягом усієї ходи в руках у протестувальників були плакати з написами: "Вимагаємо місто для життя", "Не руйнуй - реставруй", "Архітектура модернізму - наша спадщина", "Збережи природні береги Дніпра", "Кличко, зупини вирубку дерев", "Вимагаємо чисте повітря і воду", "Наука і освіта - корінні кияни", "Досить знущатися над моїм містом".

За словами організаторів, у протестувальників п'ять головних вимог, виконання яких повинно поліпшити ситуацію в місті.

Зокрема: зупинити хаотичну забудову; розробити новий генплан; провести реформу транспорту і мобільності; повернути самоврядування і районні ради у зменшених районах; забезпечити чисте повітря і воду.

У "Марші за Київ" взяли участь понад 40 міських неполітичних ініціатив.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА