20:06 02.10.2021

Якісне облаштування всього кордону –питання, яке необхідно вирішити впродовж 2022-2023 років

3 хв читати
Якісне облаштування всього кордону –питання, яке необхідно вирішити впродовж 2022-2023 років

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив про необхідність облаштування українського кордону, як зі східного, так і західного боку в 2022 і 2023 році, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"Якісне облаштування всього кордону - це питання, яке ми повинні однозначно вирішити протягом наступних 2-х років за президентською програмою. Ми плануємо в наступному році облаштувати українсько-російську і українсько-білоруську ділянку кордону. За рік, у 2023-му, повинен бути оснащений західний кордон. Сьогодні з висоти пташиного польоту ми мали можливість подивитися на кордон з Польщею. Наше завдання - спланувати, ознайомитися з тим, як все влаштовано, як працює, і що ще потрібно зробити", - цитує прес-служба слова Монастирського.

Як повідомляється, 2 жовтня в міжнародному автомобільному пункті пропуску "Рава-Руська" глава Держприкордонслужби Сергій Дейнеко ознайомив Монастирського з правилами перетину громадян і транспортних засобів і заходами, які вживаються для протидії поширенню COVID-19 на території України. Зокрема, щодо застосування прикордонниками електронної перевірки COVID-19 сертифікатів, що підтверджують вакцинацію громадян, негативний результат тестування або одужання від хвороби.

Також продемонстровано програмне забезпечення "SafeBorder", що дає можливість прикордонникам автоматизовано перевіряти силу документа і його приналежність відповідній особі при перетині українського кордону. Зазначається, що міністр особисто перевірив його роботу, надавши свій сертифікат про вакцинацію.

"Ми прибули в пункт пропуску, щоб подивитись, як працюють прикордонники в умовах пандемії, оскільки уряд планує внести певні зміни в роботу з сертифікатами. Ми хочемо вивчити це питання", - сказав міністр МВС.

Як повідомляється, на "зеленій" ділянці Монастирський ознайомився з організацією охорони держкордону за допомогою рухомого тепловізійного комплексу на базі автомобіля "Торсус" і безпілотних літальних комплексів. Побував на лінії кордону, де облаштована контрольно-слідова смуга і вежі для спостереження.

Крім того, Монастирський ознайомився з порядком роботи зміни оперативно-чергової служби та комплексом відеоконтролю, який допомагає стежити за пунктом пропуску. Окремо продемонстровано порядок здійснення контролю за прикордонними нарядами за допомогою системи JPS-навігації та доведення інформації у разі виникнення обстановки.

"Західний і східний кордони - це різні кордони за настроєм, за напруженням, але поспілкувавшись із прикордонниками, настрій один - захистити Україну від зовнішнього ворога, від РФ, побудувати державний кордон", - сказав Монастирський.

Він також додав, що з президентом України Володимиро Зеленським обговорював питання підвищення заробітної плати для співробітників Держприкордонслужби.

"Я переконаний, що і тягар, який ви несете, і відповідальність, з якою ви щодня працюєте, мають бути належним чином оцінені з боку держави. Звичайно, не все відразу вийде, але політична воля до облаштування кордону, до створення умов і належного грошового забезпечення безперечно є", - наголосив міністр.

Також він подякував військовослужбовцям за службу і разом із главою Держприкордонслужби нагородив відзнаками прикордонників Львівського прикордонного загону.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА