07:12 03.10.2021

Зеленський: Україна досягла успіху в сфері інфраструктури, цифровізації і міжнародної політики

2 хв читати
Зеленський: Україна досягла успіху в сфері інфраструктури, цифровізації і міжнародної політики

Президент України Володимир Зеленський заявив про успішність розвитку інфраструктури в Україні, а також діджиталізації, повідомляє прес-служба глави держави.

"За ці два з половиною роки у нас з'явилася цифровізація держави. Ми – номер один сьогодні у Європі. І це зробила й партія "Слуга Народу", - передає прес-служба президента слова Зеленського, сказані ним у суботу в Трускавці, де проходить виїзне засідання парламентської фракції "Слуга народу".

Зеленський зазначив, що Україна зараз також є першою в Європі за темпами будівництва доріг. "Статистично ми будуємо більше всіх на місяць" - заявив Зеленський.

Глава держави повідомив про ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції.

"Тому пишайтеся трішки собою і складним шляхом. Коли ми говоримо про земельну реформу, то є багато питань, як повільно вона йде. Але я вважаю, що це виклик і перемога, з чим я хочу вас привітати", - зазначив він.

Також Зеленський наголосив, що, незважаючи на безліч викликів у сфері медицини та пандемії COVID-19, країна готова до них. "Сьогодні я бачу команду з медицини. Ми вибрали міністра, працює комітет, і ми готові до викликів", - сказав він.

Крім того, за словами Зеленського, робота Офісу президента і Міністерства закордонних справ України є головними перемогами 2021 року.

"Багато, але мало. Чому мало? Я поясню. У нас немає часу розраховувати, що нас візьмуть у Євросоюз: "давайте почекаємо ще п'ять років". Ви знаєте, що в нас війна. Не хочу жалітися. Вважаю, що ми потужні. І сьогодні наша політика "нахабна". І я переконаний, що без сильної міжнародної політики, без такої "нахабності" ніхто не бачитиме кроків України вперед", - сказав він.

Крім того, прес-служба президента зазначила, що вісім робочих груп (кластерів) за участю депутатів і міністрів презентували деталізацію ініційованого Зеленським Плану трансформації країни за напрямками. Зокрема, військової безпеки і міжнародних відносин. Енергетичної незалежності і "зеленої" трансформації, людського капіталу, технологічного розвитку та ринкової трансформації, інфраструктури і місцевого розвитку, продовольчих хабів, цифрових хабів і верховенства права.

"Ці кластери містять цілі та KPI для відповідних сфер до 2023 року, проекти та реформи, що мають бути реалізовані, та закони, які необхідно ухвалити", - сказано в повідомленні.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві ліквідують пожежу на СТО

Воїни ССО розбили пів дивізіону ЗРК "Бук" росіян

Єрмак закликав китайських діячів культури поширювати ідею Саміту миру

Двоє жителів Вовчанська на Харківщині загинули під ворожим вогнем під час спроби евакуюватися - прокуратура

Кулеба: Для РФ Глобальний саміт миру - це зараз друга за важливістю ціль після Харківської області

Кулеба і Бербок обговорили, як прискорити ухвалення рішення третіми країнами про постачання Україні додаткових Patriot

Військовим даватимуть до 15 днів додаткової відпустки за знищену ворожу техніку - рішення Кабміну

Кабмін провів звільнення і призначення заступника міністра в Міненерго - Мельничук

Шмигаль доручив Міносвіти та місцевій владі забезпечити ресурси для роботи генераторів у закладах профтехосвіти

Україна повинна мати можливість уражати військові цілі на території РФ - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА