07:12 04.10.2021

КНДР відновила зв'язок із Південною Кореєю через військову лінію

2 хв читати
КНДР відновила зв'язок із Південною Кореєю через військову лінію

Зв'язок через військову лінію відновлено між Північною і Південною Кореями, повідомляє "Ренхап" у понеділок.

"Міжкорейські військові лінії зв'язку відновлені о 9 годині ранку (3:00 за Києвом)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що північнокорейська сторона відповіла на дзвінок з Південної Кореї.

Раніше ЦТАК повідомило про наміри Пхеньяна відновити лінії зв'язку з Сеулом у понеділок вранці.

"Підтримуючи задум шановного товариша Кім Чен Ина, відповідні органи вирішили відновити всі комунікаційні лінії між Північчю і Півднем з 9 години (3:00 за Києвом) 4. жовтня", - повідомило агентство.

У минулу середу в ході свого виступу на сесії Верховних народних зборів північнокорейський лідер Кім Чен Ин повідомив, що канали для зв'язку між двома Кореями будуть відновлені на початку жовтня.

"Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що транскордонні лінії зв'язку з Південною Кореєю будуть відновлені з початку жовтня в рамках зусиль з поліпшення відносин і побудови миру на Корейському півострові", - зазначає ЦТАК.

У червні 2020 року влада КНДР оголосила про припинення контактів з Сеулом за всіма чинними каналами зв'язку. Пізніше стало відомо про підрив офісу з міжкорейських зв'язків у технопарку Кесон недалеко від демілітаризованої зони. Влада КНДР підтвердила, що будівля була зруйнована за їх рішенням.

Гарячі лінії зв'язку відновили роботу наприкінці липня цього року, але з серпня Пхеньян знову відмовлявся відповідати на дзвінки Сеула на знак протесту проти плану Південної Кореї і США провести спільні військові навчання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА