11:06 04.10.2021

Ми робимо все можливе, щоб українців, яких незаконно та безпідставно кинули в Білорусі за ґрати, звільнили - Кулеба

2 хв читати
Ми робимо все можливе, щоб українців, яких незаконно та безпідставно кинули в Білорусі за ґрати, звільнили - Кулеба

Україна робить усе можливе, щоб українців, яких незаконно та безпідставно кинули в Білорусі за ґрати, звільнили, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Я знаю імена українців, яких незаконно, безпідставно кинули в Білорусі за ґрати. Ми робимо все можливе для того, щоб до них ставилися гідно, поки вони за ґратами, і щоб їх звільнили. Ми не розірвали контакти, у нас є посольство і посол у Білорусі. Захист інтересів українців, які потерпають від репресій білоруського режиму, є наразі їхнім головним завданням", - сказав Кулеба в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Глава МЗС України зазначив, що виступає за зміцнення білорусько-українського кордону.

"Якщо білоруси за російські гроші зміцнять безпеку кордону з Україною, я перехрещуся і ще їм подякую за це, тому що звідти до нас може прийти загроза. Ми самі будемо зміцнювати кордон із Білоруссю. Якщо і вони мають намір це зробити, Бог їм у поміч. Нам потрібен безпечний північний кордон у новій політичній реальності, в якій Білорусь повністю себе асоціювала з РФ", - пояснив він.

Так Кулеба прокоментував заяву Олександра Лукашенка про те, що Білорусь закупить у Росії зброї більш ніж на $1 млрд і має намір закривати цією зброєю ділянку кордону з Україною.

"Я думаю, що, на жаль, офіційне пояснення, що робитиме Білорусь на кордоні, не відповідає реальності, тому що їм просто потрібен цей крок для того, щоб підкреслити, що начебто Україна становить загрозу для Білорусі. Але Україна якраз жодної загрози для Білорусі не становить", - зазначив міністр.

Глава зовнішньополітичного відомства зазначив, що бачить уже щонайменше дві реальні загрози, які можуть надходити з Білорусі в Україну.

"Перша загроза - це потенційна військова загроза. Я свідомо кажу потенційна, тому що поки що ми не бачимо там прямих ознак підготовки військової агресії. Друга загроза - це повторення міграційних криз, які Білорусь влаштувала з Литвою та Польщею. Ясно, що Україна становить менший інтерес, бо ми все одно виловимо прохачів притулку в ЄС. Або якщо вони навіть потраплять до ЄС, за угодою про реадмісію ми їх приймемо назад. Але все одно це криза та проблема. Тому я виступаю за зміцнення білорусько-українського кордону", - розповів Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА