22:02 04.10.2021

Вашингтон продовжить боротися з "Північним потоком 2"

2 хв читати
Вашингтон продовжить боротися з "Північним потоком 2"

Вашингтон продовжить виступати проти проекту "Північний потік 2", заявив у понеділок представник Держдепу США Нед Прайс, коментуючи заповнення газом першої нитки цього газопроводу.

"У нас немає конкретної реакції на оголошення, на яке ви посилаєтесь. Наша політика, як ми вже дали чітко зрозуміти... полягає в тому, що ми продовжуємо виступати проти цього газопроводу", - заявив Прайс, відповідаючи на відповідне запитання в ході брифінгу .

"Ми продовжуємо вважати, що цей геополітичний проект Російської Федерації", - зазначив Прайс.

За його словами, Вашингтон "продовжить застосовувати закон" щодо "Північного потоку 2" відповідно до періодичного огляду США санкцій проти цього проекту, які здійснюються зараз.

Раніше в понеділок оператор Nord Stream II Ag (належить "Газпрому") повідомив, що почалася процедура заповнення газом першої нитки газопроводу "Північний потік 2".

"З 4 жовтня нитка поступово наповнюватиметься газом, щоб досягти обсягу і тиску, необхідних для подальшого технічного тестування. Раніше були проведені пусконалагоджувальні роботи для контролю цілісності газопроводу, зокрема внутрішньотрубна інспекція з використанням спеціальних діагностичних пристроїв (так званих "інтелектуальних" поршнів), а також зовнішні візуальна і інструментальна перевірка", - йдеться в повідомленні.

"Про наступні технічні кроки Nord Stream 2 повідомить додатково", - зазначає оператор.

США ввели низку санкцій щодо структур, що беруть участь у будівництві "Північного потоку 2". Вони спрямовані як проти компаній, що інвестують у будівництво, так і проти страховиків суден, сервісних компаній, що виконують геодезичні, траншейні, зварювальні та інші роботи. Під санкції підпадають також компанії, які здійснюють тестування та сертифікацію проекту.

Морський газопровід "Північний потік 2" потужністю 55 млрд куб. м газу на рік проходить від компресорної станції "Слов'янська" в Кінгісеппському районі Ленінградської області до балтійського узбережжя Німеччини. Укладання першої нитки завершилося на початку червня, друге - у вересні. Раніше в "Газпромі" говорили про намір почати поставки газу новою магістраллю ще в 2021 році. Потенційно нею може бути поставлено до Європи до кінця року 5,6 млрд куб. м газу, оцінили в російській компанії.

На початку вересня Федеральне мережеве агентство ФРН (Bundesnetzagentur) отримало документи на сертифікацію Nord Stream 2 AG як незалежного газотранспортного оператора. Розгляд документів та схвалення рішення займе до чотирьох місяців. Потім рішення має бути передано Єврокомісії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА