07:12 05.10.2021

Знімальна група "Схем" заявила про напад під час інтерв'ю з главою "Укрексімбанку"

2 хв читати
Знімальна група "Схем" заявила про напад під час інтерв'ю з главою "Укрексімбанку"

На знімальну групу програми "Схеми" скоєно напад під час інтерв'ю з главою "Укрексімбанку", повідомило "Радіо Свобода" в понеділок увечері.

"На журналістів "Схем" напали в державному "Укрексімбанку" під час запису інтерв'ю з головою правління цієї фінустанови Євгеном Мецгером просто в його кабінеті", - йдеться в повідомленні на сайті видання.

За інформацією журналістів, Мецгеру не сподобалося одне із запитань журналістів-розслідувачів, після чого він наказав охороні "прибрати камери і дістати з них касети".

"Співробітники банку застосували фізичну силу до оператора "Схем" Олександра Мазура, відібрали у нього дві камери, забрали картки, на які здійснювався запис і видалили записане відео", - цитує видання керівника програми розслідувань "Схеми" Наталію Седлецьку.

Весь цей час знімальна група залишалася заблокована в кабінеті голови правління банку в його присутності. Також журналісти були обшукані.

"Співробітники оглянули одяг оператора на предмет наявності інших записуючих пристроїв та з погрозами забороняли знімати події на телефон. Оператору і журналісту фізично перешкоджали залишати приміщення", - сказано в повідомленні.

В "Радіо Свобода" зазначили, що через годину знімальній групі повернули техніку, але відео всього інтерв'ю і самого нападу було видалено.

Журналісти записали на диктофон, що відбувається. Зокрема, голоси на записах, ідентифікують як Євгеній Мецгер, говорить про те, що потрібно "прибрати дві камери, і то, що писали", "витягнути касети".

Журналісти та представники редакції, які прибули на місце події, викликали поліцію і написали заяву про перешкоджання журналістській діяльності.

 

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА