12:56 05.10.2021

Систему "СОТА" для аналізу та управління ситуацією з COVID-19 представлено в ОП

2 хв читати
Систему "СОТА" для аналізу та управління ситуацією з COVID-19 представлено в ОП

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов провів у Ситуаційному центрі при Офісі президента України презентацію інформаційно-аналітичної системи "СОТА", призначеної для прогнозування й управління ситуацією з поширенням COVID-19 в Україні та світі.

За словами Данілова, система дає змогу вести повний моніторинг усіх процесів у сфері охорони здоров'я. "Система, яка дає змогу дізнаватися, розуміти, прогнозувати і приймати ті чи інші управлінські рішення, пов'язані з COVID-19. Вона дає змогу чітко розуміти, що відбувається в розрізі кожної територіальної громади, кількість ліжко-місць, кількість хворих або тих, хто може найближчим часом потрапити до лікарні", - сказав він в інтерв'ю журналістам у Ситуаційному центрі в Офісі президента у вівторок.

Система також відображає повну ситуацію з вакцинацією за територіальними одиницями, віком і статтю вакцинованих, за видами і часом надходження вакцин, сказав секретар РНБО.

За словами Данілова, система "СОТА" використовується вищим керівництвом країни для ухвалення управлінських рішень, однак відкрита і для населення (відповідне посилання можна знайти на сайті РНБО). "Всі дані в системі верифіковані. Інформація оновлюється в онлайн-режимі онлайн щоранку", - додав він.

Секретар РНБО також зазначив, що "СОТА" містить частину закритої інформації, проте вона стосується тільки військової складової.

Крім того, система здійснює моніторинг із розвитку ситуації з COVID-19 не тільки в Україні, а й у всіх країнах світу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА