17:53 05.10.2021

Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 5 жовтня про впровадження санкцій проти чотирьох компаній

2 хв читати
Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 5 жовтня про впровадження санкцій проти чотирьох компаній

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в силу рішення Ради національної безпеки і оборони від 5 жовтня 2021 року, згідно з яким упроваджуються економічні санкції проти трьох російських компаній і одного підприємства із Сінгапуру.

Відповідний указ №497/2021 разом із відповідним рішенням і додатками до нього оприлюднено на сайті глави держави у вівторок.

Згідно з ними, санкції РНБО накладаються на ТОВ "Завод суднової світлотехніки "Маяк", ПАТ "Амурський суднобудівний завод", Федеральне казенне підприємство РФ "Казанський державний казенний пороховий завод" і сінгапурську Zasshid PTE. LTD.

Усі санкції Радбезу вводяться терміном на три роки. Проти російських компаній застосовується повний пакет санкцій, який передбачає блокування активів, припинення торговельних операцій, припинення або обмеження транзиту через територію України, заборону на виведення капіталу за межі України, анулювання всіх дозвільних ліцензій тощо. До сінгапурської компанії не застосовується заборона на входження невійськових і військових суден у територіальні води України.

Крім того, РНБО вносить зміни до своїх попередніх рішень, зокрема від 14 травня (введено в дію указом президента 21 травня 2021 роки) і від 18 червня (введено в дію указом президента 24 червня 2021 року).

Так, було скорочено список санкцій, упроваджених у червні проти українського ПАТ "Морський реєстр судноплавства України", зокрема, розблоковано активи компанії, а також знято обмеження на проведення торговельних операцій. Водночас проти російського АТ "Центр судноремонту "Зірочка" список санкцій, упроваджених тим самим рішенням, було розширено, й тепер проти компанії застосовано весь можливий спектр економічних обмежень.

Більш жорсткі обмеження також упроваджуються проти АТ "Прибалтійський суднобудівний завод "Янтар". Так, перелік санкцій, введених проти компанії рішенням РНБО 14 травня, тепер розширюється до максимально можливого.

Уточнюється, що всі зазначені санкції та зміни до санкційних списків вносяться на підставі подання Служби безпеки України, а інформацію про це українські дипломати мають повідомити закордонним партнерам, зокрема Європейському Союзу та Сполученим Штатам, для того, щоб порушити питання про можливість застосування ними аналогічних обмежувальних заходів.

Указ президента №497/2021 набуває чинності в день його оприлюднення, а контроль за його виконанням покладається на секретаря РНБО Олексія Данілова.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА