19:26 05.10.2021

Таран: Розраховуємо на послідовну позицію наших друзів у розблокуванні засідань Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони та отриманні ПДЧ

2 хв читати
Таран: Розраховуємо на послідовну позицію наших друзів у розблокуванні засідань Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони та отриманні ПДЧ

Міністр оборони України Андрій Таран на зустрічі з канцлером Міністерства оборони Естонії Кусті Салмом зазначив, що Україна розраховує на продовження послідовної позиції друзів у розблокуванні засідань Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони та отриманні Плану дій щодо членства (ПДЧ) в альянсі.

"Політична та дипломатична підтримка України Естонською Республікою, зокрема для стратегічного курсу нашої держави до членства в євроатлантичні структури, для нас є надзвичайно важливою. Розраховуємо на продовження послідовної позиції наших друзів у розблокуванні засідань Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони та отриманні Плану дій щодо членства в альянсі", - наводить слова Тарана прес-служба Міноборони України.

Сторони обговорили естонський досвід у започаткуванні Центру передового досвіду НАТО щодо захисту від кіберзагроз у Таллінні та плани України щодо приєднання до його діяльності.

Також Таран висловив подяку естонській стороні за допомогу в лікуванні поранених українських військовослужбовців та їх реабілітації в Естонії, а також за рішення разом із Німеччиною передати Україні польовий госпіталь, розроблений естонською компанією.

Крім того, глава українського оборонного відомства зазначив, що російська влада використала активну фазу стратегічних навчань "Захід-2021" для додаткового нарощування військ уздовж державного кордону з Росією і Білоруссю. Таран наголосив, що навчання завершилися, але не всі військові формування передислоковані назад до місць постійної дислокації.

"Сторони домовилися продовжити інтенсивний діалог між обома країнами у сфері оборонного співробітництва. Кусті Салм підтвердив запрошення естонської сторони Андрієві Тарану відвідати Естонську Республіку з робочим візитом у зручний для нього час", - підсумували у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

На Вінниччині невідомі вночі розстріляли поліцейських, один із них загинув, у двох областях запроваджено спецоперацію

Ворог за добу здійснив майже 300 ударів по семи населених пунктах Запорізької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА