19:39 05.10.2021

Кулеба обговорив моніторинг неконтрольованої частини російсько-українського кордону з генсеком ОБСЄ Хельгою Шмід

2 хв читати
Кулеба обговорив моніторинг неконтрольованої частини російсько-українського кордону з генсеком ОБСЄ Хельгою Шмід

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся з генеральним секретарем ОБСЄ Хельгою Шмід під час роботи Варшавського безпекового форуму, повідомляє прес-служба МЗС України у вівторок.

"Дмитро Кулеба висловив вдячність Хельзі Шмід за зусилля ОБСЄ із врегулювання російсько-українського збройного конфлікту та мінімізації негативних наслідків російської агресії для громадян по обидва боки лінії розмежування", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що міністр назвав рішення Російської Федерації про закриття місії спостерігачів ОБСЄ на російських пунктах пропуску через державний кордон "Гуково" і "Донецьк" свідомим кроком для руйнування Мінських домовленостей.

Кулеба нагадав, що пункт 4 Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року передбачає забезпечення постійного моніторингу та верифікації з боку ОБСЄ державного кордону між Україною та Росією.

"Міністр переконаний, що Росія завадила присутності спостерігачів ОБСЄ на кордоні для того, щоб з іще більшою зухвалістю постачати на тимчасово окуповані території в Луганській та Донецькій областях зброю, боєприпаси та найманців і надалі підживлювати збройний конфлікт", - наголошують у МЗС.

Там уточнюють, що, за словами міністра, Україна виступає за відновлення моніторингу неконтрольованої частини російсько-українського кордону.

"Співрозмовники обговорили підвищення спроможностей Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, аби місія могла повноцінного виконувати свій мандат, зокрема здійснювати моніторинг ситуації на кордоні з Росією та в тимчасово окупованому Криму. Вони приділили особливу увагу ролі ОБСЄ у втіленні завдань "Кримської платформи" для деокупації Кримського півострова", - резюмують у прес-службі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА