20:34 05.10.2021

Шмигаль під час зустрічі з президентом Ізраїлю: Україна зацікавлена в реалізації спільних проектів у галузі новітніх технологій

2 хв читати
Шмигаль під час зустрічі з президентом Ізраїлю: Україна зацікавлена в реалізації спільних проектів у галузі новітніх технологій

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і президент Ізраїлю Іцхак Герцог провели зустріч у Києві, під час якої обговорили співпрацю між країнами в торговельно-економічній, науково-технічній і медичній сферах, повідомляє прес-служба уряду у вівторок.

Під час зустрічі український прем'єр відзначив успішний розвиток економічного співробітництва між країнами, особливо в контексті початку дії Угоди про вільну торгівлю з 1 січня 2021 року.

"Набрання чинності угодою стало важливим етапом розвитку українсько-ізраїльських відносин. Вона покликана сприяти лібералізації торгівлі, створенню прозорих правил ведення бізнесу та нових умов торгівлі", - зазначив глава українського уряду.

Також Шмигаль поінформував президента Ізраїлю про проекти створення і модернізації зрошувальних систем у південних регіонах України та запросив ізраїльські компанії взяти участь у їх реалізації.

Прем'єр запевнив, що науково-технічне співробітництво також є одним із перспективних напрямів двосторонньої взаємодії.

Крім того, за його словами, Україна зацікавлена в обміні досвідом і вивченні ізраїльської практики державної підтримки розвитку новітніх технологій, комерціалізації наукових досліджень, створення стартапів і заохочення інвестицій у наукові дослідження.

"Ми також зацікавлені в розширенні нашого співробітництва у галузі інформаційних і новітніх технологій і реалізації в цій сфері спільних перспективних проектів", - додав прем'єр.

Він відзначив двосторонню взаємодію і в медичній і фармацевтичній сферах.

"З огляду на значний набутий досвід Ізраїлю в цій сфері Україна зацікавлена в обміні інформацією щодо психологічної реабілітації для ветеранів та учасників бойових дій, запровадженні співробітництва у сфері надання реабілітаційних заходів для осіб з інвалідністю", - наголосив глава уряду.

Зі свого боку президент Ізраїлю Іцхак Герцог підтвердив готовність співпрацювати в галузі новітніх технологій і запевнив, що новий уряд Ізраїлю готовий до інтенсифікації співробітництва з Україною в різних галузях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА