07:44 06.10.2021

Посол Великої Британії Сіммонс стурбована нападом на журналістів "Радіо Свободи"

2 хв читати
Посол Великої Британії Сіммонс стурбована нападом на журналістів "Радіо Свободи"

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс стурбована нападом на журналістів інтернет-видання "Радіо Свобода" під час інтерв'ю з главою Укрексімбанку (Київ).

"Стурбована повідомленнями про неналежну поведінку щодо журналістів (інтернет-видання - ІФ) Радіо Свобода з боку представників державного Укрексімбанку. Будь-які напади на медіа неприпустимі. Рада чути, що поліція почала розслідування # Україна", - написала Сіммонс у своєму мікроблозі Твіттер у вівторок ввечері.

Як повідомило раніше "Радіо Свобода", в понеділок, 4 жовтня, на знімальну групу програми "Схеми" було скоєно напад під час інтерв'ю з головою правління "Укрексімбанку" Євгеном Мецгером нібито не сподобалося одне із запитань. Як стверджує керівник "Схем" Наталія Седлецька, співробітники банку відібрали дві камери, забрали картки, на які здійснювався запис, і видалили записане відео. За інформацією журналістів, увесь цей час знімальна група залишалася заблокованою в кабінеті голови правління банку в його присутності. Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео всього інтерв'ю і самого нападу видалено.

Поліція Києва повідомила, що за заявою журналістів проводяться необхідні слідчі дії, розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.171 Кримінального кодексу України - перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Укрексімбанк відкинув обвинувачення в порушенні законодавства і, в свою чергу, звинуватив їх у провокації і спробі заволодіти банківською таємницею. На думку фінустанови, в діях журналістів містилися ознаки як протиправного заволодіння банківською таємницею, так і порушення Кодексу етики українського журналіста в частині використання незаконних методів отримання інформації.

Банк заявив, що в ситуації, що склалася розглядає можливість звернення до правоохоронних структур та органів, що регулюють діяльність у сфері телебачення і радіомовлення.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА