08:00 06.10.2021

Наглядова рада "Укрексімбанку" почала перевірку обставин конфлікту глави правління з журналістами

2 хв читати
Наглядова рада "Укрексімбанку" почала перевірку обставин конфлікту глави правління з журналістами

Наглядова рада державного "Укрексімбанку" заявила про стурбованість і занепокоєння обвинуваченнями на адресу банку в перешкоджанні журналістської діяльності та про підтримку незалежності засобів масової інформації.

"Відповідно до чинної політики в банку, ми вже почали перевірку обставин і вживаємо всіх заходів щодо всебічної та об'єктивної оцінки ситуації і дій банку і шляхів вирішення ситуації", - йдеться в заяві наглядової ради на сайті фінустанови.

Згідно з нею, наглядова рада і надалі сприятиме впровадженню політики медійної відкритості банку з дотриманням найвищих етичних стандартів.

Як повідомлялося, "Радіо Свобода" повідомило, що в понеділок, 4 жовтня, на знімальну групу програми "Схеми" було скоєно напад під час інтерв'ю з Мецгером. За інформацією журналістів, Мецгеру не сподобалося одне із запитань журналістів-розслідувачів. Як стверджує керівник програми розслідувань "Схеми" Наталія Седлецька, співробітники банку відібрали дві камери, забрали карти, на які здійснювався запис, і видалили записане відео. За інформацією журналістів, весь цей час знімальна група залишалася заблокованою в кабінеті голови правління банку за його присутності. Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео всього інтерв'ю й самого нападу видалено.

Поліція Києва повідомила, що за заявою журналістів проводяться необхідні слідчі дії, розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України - перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Укрексімбанк відхилив обвинувачення в порушенні законодавства і, у свою чергу, обвинуватив журналістів у провокації та спробі заволодіти банківською таємницею. На думку фінустанови, в діях журналістів містилися ознаки і протиправного заволодіння банківською таємницею, і порушення Кодексу етики українського журналіста в частині використання незаконних методів отримання інформації.

Банк заявив, що в ситуації, що склалася, розглядає можливість звернення до правоохоронних структур та органів, що регулюють діяльність у сфері телебачення та радіомовлення.

Мецгер був призначений головою правління банку в березні 2020 року. Головою наглядової ради фінустанови є незалежний член Оляна Гордієнко. Незалежними членами наглядової ради також є Дімітрі Шишло, Сергій Коновець, Домінік Меню і Ласло Урбан, Кабінет міністрів представляє Юрій Буца, Верховну Раду - Юрій Терентьєв, а Офіс президента - Вікторія Страхова.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 червня 2021 року за розміром загальних активів Укрексімбанк займав 3-е місце (252,350 млрд грн) серед 73 активних в країні банків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА