08:14 06.10.2021

В Україні відбулася прем'єра документального фільму "Бабин Яр. Контекст" - КМДА

2 хв читати
В Україні відбулася прем'єра документального фільму "Бабин Яр. Контекст" - КМДА

В Україні відбулася прем'єра документального фільму "Бабин Яр. Контекст" режисера Сергія Лозниці, яку відвідав мер Києва Віталій Кличко, повідомила прес-служба київської міськдержадміністрації.

"Ми згадуємо понад 100 тисяч жертв Бабиного Яру – євреїв, українців, поляків, ромів. Серед яких було багато дітей, жінок, літніх людей, а також військовополонених. Та згадуємо тисячі праведників світу, які, ризикуючи своїм життям, рятували безневинних людей", - цитує Кличка прес-служба міськдержадміністрації.

Кличко зазначив, що "Бабин Яр" - це страшний символ Голокосту, нелюдської жорстокості та ненависті, й закликав пам'ятати про це щодня, а не тільки напередодні трагічної дати. "Не замовчувати, як це робилося за радянських часів. Розповідати дітям У школах, дорослим – на просвітницьких заходах, у ЗМІ, на виставках і мистецьких заходах. Робити все можливе, щоб людство більше ніколи не повторювало помилок минулого.  І документальний фільм Сергія Лозниці "Бабин Яр. Контекст" має саме таку місію – донести до людей правду про вбивства десятків тисяч людей у Києві, більшість з яких були євреями. У фільмі, що створений за підтримки Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр", багато документальної хроніки, документальних свідчень звірячих злочинів нацизму", - зазначив Кличко.

Київський градоначальник також додав, що в Києві незабаром може бути створено Меморіал пам'яті жертв Бабиного Яру.

"Сподіваюся, що найближчим часом, на місці масових розстрілів, буде створено Меморіал, що нагадуватиме про ті страшні події в нашій історії. Адже досі майже нічого не було зроблено для увічнення пам’яті близько 100 тисяч людей, знищених у Бабиному Яру. Світла їм пам’ять… Ми не забудемо…", - сказав Кличко.

Документальний фільм "Бабин Яр. Контекст" створила нідерландська компанія ATOMS & VOID на замовлення Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр". Стрічка заснована на архівних матеріалах і розповідає про події, які призвели до вбивства 33 771 єврея в окупованому нацистами Києві 29-30 вересня 1941 року.

Також під час заходу пам'яті відбулася прем'єра твору In memoriam композитора Валентина Сильвестрова у виконанні Київського камерного хору під керівництвом Миколи Гобдича.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА