11:40 06.10.2021

Офіційна дружина Саакашвілі вимагає його звільнення з в'язниці

2 хв читати
Офіційна дружина Саакашвілі вимагає його звільнення з в'язниці

Колишня перша леді Грузії Сандра Рулофс вважає свого чоловіка, екс-президента Міхеіла Саакашвілі, якого заарештували 1 жовтня після прибуття до Грузії, політв'язнем і вимагає його звільнення.

"Міхеіл Саакашвілі - політичний в'язень. І я як громадянка Грузії повністю приєднуюся до вимоги його негайного звільнення з ув'язнення", - написала Рулофс у середу в соцмережах.

1 жовтня в день свого затримання в Грузії Саакашвілі, який останні роки жив в Україні та є українським громадянином, поширив відео з депутатом Верховної Ради України Єлизаветою Ясько, в якому він і Ясько повідомили, що найближчим часом створять сім'ю. Водночас відомостей, що Саакашвілі розійшовся зі своєю офіційною дружиною Сандрою Рулофс, у ЗМІ не з'являлося.

Сандра Рулофс з огляду на це зазначає, що багато хто ставить їй запитання про особисте життя.

"Не приховуватиму, що відео, розміщене в п'ятницю в інтернеті, було для мене несподіваним, а форма абсолютно неприйнятною. Незважаючи на особисті емоції, зберігаю спокій, вірю, що ми вийдемо з цієї боротьби переможцями", - написала Рулофс.

Депутат Верховної Ради України Єлизавета Ясько, у свою чергу, прибула до Грузії і 5 жовтня відвідала Саакашвілі у в'язниці в місті Руставі.

"Грузія справді потребує щасливого майбутнього. Я пишаюся, що він (Саакашвілі) така людина. Він любить країну, і ви маєте допомогти йому і захистити його. Ми дуже хочемо, щоб він скоро залишив в'язницю. Ці процеси - війна - і ви маєте виграти цю війну", - заявила Ясько після зустрічі із Саакашвілі. Раніше вона написала в інтернеті: "Грузини, він зробив все це заради вас, заради змін".

Екс-президент Грузії, нині громадянин України Міхеіл Саакашвілі, таємно прибув з України до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його затримали в Тбілісі. Наразі Саакашвілі перебуває у в'язниці в місті Руставі.

У Грузії Саакашвілі проходить за декількома кримінальними провадженнями. Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його відразу, щойно він перейде кордон. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення на його адресу сфальсифікованими. Він оголосив голодування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА