12:10 06.10.2021

Рада обрала Гетманцева головуючим на засіданні в четвер під час розгляду відкликання Разумкова з посади спікера

2 хв читати
Рада обрала Гетманцева головуючим на засіданні в четвер під час розгляду відкликання Разумкова з посади спікера

Верховна Рада обрала голову парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики (фракція "Слуга народу") Данила Гетманцева головуючим на засіданні в четвер, 7 жовтня, під час розгляду питання про відкликання Дмитра Разумкова з посади спікера.

Відповідне рішення підтримали 239 народних депутатів на засіданні в середу.

Крім Гетманцева, серед кандидатів на головуючого були позафракційний депутат Гео Лерос, Олексій Гончаренко (фракція "Європейська солідарність") і Олександр Бакумов (фракція "Слуга народу").

Відповідно до регламенту Верховної Ради, під час розгляду питання про відкликання з посади голови Верховної Ради України (крім відкликання за його особистою заявою), про дострокове припинення ним депутатських повноважень пленарне засідання веде перший заступник (заступник) голови Верховної Ради України або обраний ВР за процедурою (ad hoc) головуючий на пленарному засіданні з числа народних депутатів, які не підписали пропозицію про відкликання спікера.

Як повідомлялося, 30 вересня глава депутатської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія направив від імені депутатської фракції листа про відкликання голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, який був першим номером у партійному списку "Слуга народу" на парламентських виборах у 2019 році.

Президент України Володимир Зеленський назвав питання перебування Разумкова на посаді спікера "внутрішньофракційним". "Ми живемо в демократичній державі. Але якщо вони (погляди - ІФ) інші, ніж у ... 73%, які віддали голоси саме за цю програму (партії "Слуга народу" - ІФ), то це нормально - значить, ти живеш своїм особистим життям", - сказав при цьому Зеленський.

Верховна Рада 5 жовтня внесла до порядку денного питання про відкликання Разумкова з посади, а перед цим відсторонила його від ведення пленарних засідань на два дні.

Пізніше перший заступник голови Ради Руслан Стефанчук як головуючий достроково закрив пленарне засідання парламенту у вівторок удень через відсутність узгодженого порядку денного.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА