14:54 06.10.2021

У Харкові затримано членів групи, які викрадали людей, щоб привласнити їхнє житло

2 хв читати
У Харкові затримано членів групи, які викрадали людей, щоб привласнити їхнє житло

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Харківській області та слідчі відділу поліції №3 викрили діяльність злочинної групи, яка "спеціалізувалася" на викраденні одиноких людей, щоб заволодіти їхнім житлом.

"Під час проведення поліцейської спецоперації фігуранти намагалися втекти від правоохоронців і скоїли наїзд на двох оперативників, унаслідок чого співробітники поліції дістали тілесних ушкоджень", - повідомляється на офіційному сайті Нацполіції України.

За даними слідства, діяльність угруповання організував неодноразово судимий 44-річний харків'янин. Він залучив у спільники двох чоловіків і двох жінок. Усі вони жителі Харкова та області віком від 24 до 46 років. Троє з них також раніше судимі за крадіжки, грабежі, шахрайства та викрадення.

Члени групи викрадали одиноких людей і погрозами та побоями змушували потерпілих переоформити на них нерухомість.

5 жовтня в Харкові оперативники та слідчі за підтримки полку поліції особливого призначення затримали чотирьох осіб у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України та звільнили потерпілого, який перебував у машині зловмисників.

Викрадачі змусили чоловіка підписати документи, на підставі яких планували переоформити його приватний будинок. Під час слідчих дій правоохоронці вилучили паспорт потерпілого, довіреності та інші документи.

Вирішують питання щодо повідомлення затриманим й організатору про підозру за ч. 3 ст. 189 (вимагання) і ч. 2 ст. 146 (позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Дергачівська окружна прокуратура Харківської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА