17:05 06.10.2021

Нарахування штрафів за неподання інформації про кінцевих бенефіціарів розпочнеться з грудня - глава Мін'юсту

2 хв читати
Нарахування штрафів за неподання інформації про кінцевих бенефіціарів розпочнеться з грудня - глава Мін'юсту

Нарахування штрафів за неподання інформації про кінцевих бенефіціарів розпочнеться з грудня замість 11 жовтня через низьку пропускну спроможність реєстраційної системи та значний попит на таку реєстрацію, заявив міністр юстиції Денис Малюська.

"Усі налякані великими штрафами за неподання інформації про кінцевих бенефіціарних власників, які почнуть застосовуватися після 11 жовтня. Так от, у жовтні 2021 року штрафів точно не буде (в листопаді також)", - написав він у Facebook у середу.

Як пояснив Малюська, кількість юросіб, які мають подати державному реєстратору відомості про кінцевих бенефіціарних власників, перевищує 1 млн, що значно більше за пропускну спроможність реєстраційної системи. Наразі відомості подали 171,333 тис. юросіб.

"Водночас обов'язковою ознакою будь-якого адміністративного правопорушення є наявність вини (ст. 9 Кодексу про адміністративні правопорушення). На думку Мін'юсту, враховуючи поточний стан справ та презумпцію невинуватості, відсутня навіть гіпотетична можливість підтвердити належними доказами наявність вини (бодай у форматі необережності) керівника юрособи, який не подав відомості про кінцевого бенефіціарного власника", - підсумував міністр.

"Не рекомендую брати штурмом держреєстраторів та переплачувати космічні гроші юристам за допомогу з поданням відомостей про кінцевого бенефіціарного власника", - додав він.

Денис Малюська також зазначив, що проблему має остаточно вирішити законопроект №5807.

Як повідомила заступник голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа, комітет рекомендував відстрочити на дев'ять місяців термін подання інформації про кінцевих бенефіціарів для українських компаній і громадських організацій.

"Фактично підтримав законопроект 5807. Сподіваємося проголосувати завтра за основу і в цілому", - додала вона.

10 жовтня завершується термін розкриття даних про бенефіціарів для юросіб, зокрема громадських та неприбуткових організацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА