17:43 06.10.2021

Т. в. о. голови правління Укрексімбанку Єрмаков відсторонив голів департаментів банківської безпеки та інформаційної політики

3 хв читати
Т. в. о. голови правління Укрексімбанку Єрмаков відсторонив голів департаментів банківської безпеки та інформаційної політики

Тимчасовий виконувач обов'язків голови правління державного Укрексімбанку (Київ) Сергій Єрмаков відсторонив від роботи директора департаменту банківської безпеки Ігоря Тельбізова та голову департаменту інформаційної політики Володимира Пікалова, повідомила радниця голови Офісу президента України Вікторія Страхова.

"Пікалов і Тельбізов відсторонені - вони не в підпорядкуванні наглядової ради, їх відстороняє менеджмент", - написала вона у Facebook у середу.

Як повідомила журналістам прес-секретар Київської міської прокуратури Надія Максимець, прокуратурі не вдалося вручити підозри двом працівникам державного Укрексімбанку у зв'язку з нападом на журналістів програми "Схеми" під час запису інтерв'ю в будівлі банку.

"Попередньо було встановлено, що одна особа перебуває в приміщенні банку, проте надалі надійшла інформація, що нібито за станом здоров'я ця особа залишила приміщення банку через інший вихід. (...) Причин про відсутність їх на робочих місцях адміністрація банку нам не повідомила. Повідомлення про підозру залишені адміністрації банку", - сказала вона на акції в підтримку журналістів Радіо "Свобода" в середу.

За її словами, кримінальне провадження розслідується за ч. 1 і 3 ст. 171 Кримінального кодексу України - перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Як повідомлялося, наглядова рада Укрексімбанку 6 жовтня відсторонила голову правління Євгена Мецгера на період розслідування інциденту й призначила виконувачем обов'язків голови правління члена правління Сергія Єрмакова.

Як повідомило раніше Радіо "Свобода", у понеділок, 4 жовтня, на знімальну групу програми розслідувань "Схеми" було вчинено напад під час інтерв'ю з головою правління Укрексімбанку Євгеном Мецгером нібито через одне з запитань журналіста. Як стверджує керівник "Схем" Наталія Седлецька, співробітники банку відібрали дві камери, забрали картки, на які здійснювався запис, і видалили записане відео. За інформацією журналістів, увесь цей час знімальна група залишалася заблокованою в кабінеті голови правління банку в його присутності. Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео інтерв'ю і самого нападу було видалено.

Укрексімбанк відкинув звинувачення в порушенні законодавства і, у свою чергу, звинуватив журналістів у провокації та спробі заволодіти банківською таємницею. На думку фінустанови, в діях журналістів містилися ознаки і протиправного заволодіння банківською таємницею, і порушення Кодексу етики українського журналіста в частині використання незаконних методів отримання інформації.

Банк заявив, що в цій ситуації розглядає можливість звернення до правоохоронних структур та органів, котрі регулюють діяльність у сфері телебачення і радіомовлення.

Мецгер був призначений головою правління банку в березні 2020 року. Головою наглядової ради фінустанови є незалежний член Оляна Гордієнко. Незалежні члени наглядової ради - Дімітрі Шишло, Сергій Коновець, Домінік Меню та Ласло Урбан, Кабінет Міністрів представляє Юрій Буца, Верховну Раду - Юрій Терентьєв, а Офіс президента - Вікторія Страхова.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 червня 2021 року за розміром загальних активів Укрексімбанк посідав третє місце (252,350 млрд грн) серед 73 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА