18:10 06.10.2021

Блінкен сподівається, що РФ не використовуватиме енергоресурси як важіль тиску на Європу

1 хв читати
Блінкен сподівається, що РФ не використовуватиме енергоресурси як важіль тиску на Європу

Держсекретар США Ентоні Блінкен висловив сподівання, що Росія не використовуватиме постачання її енергоресурсів як важіль для тиску на країни Європи.

"Сподіваюся, Росія не використовуватиме енергетику для тиску на Європу", - наводить його слова в середу агентство Bloomberg.

За словами глави Держдепу, високі ціни на енергоносії у світі - ілюстрація того, що країнам слід переходити на нові, сучасніші джерела енергії.

Таку заяву Блінкен зробив на тлі обговорення останніми тижнями в ЄС того, якими є причини сильного підвищення цін на газ.

Ціна найближчого (листопадового) ф'ючерсу на TTF на біржі ICE Futures уранці в п'ятницю сягнула EUR133,125 за МВт/год, або $1594 за 1 тис. куб. м, свідчать дані біржі.

Загалом за вересень середнє значення контракту "на день наперед" на хабі TTF у Нідерландах - головному газовому майданчику Європи - становило $759 за 1 тис. куб. м.

Європа в умовах загального дефіциту постачання газу (газопроводами і в скрапленому вигляді) змушена конкурувати за СПГ із преміальним ринком Азії.

Котирування на газ у Європі останнім часом нерозривно позначаються на цінах на акції "Газпрому".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА