19:16 06.10.2021

Прокуратура погодила підозру двом чиновникам Укрексімбанку

2 хв читати
Прокуратура погодила підозру двом чиновникам Укрексімбанку

Голосіївська окружна прокуратура міста Києва погодила повідомлення про підозру двом посадовим особам банку в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми розслідувань "Схеми" "Радіо Свобода".

"6 жовтня 2021 року з метою здійснення процесуальних дій представники окружної прокуратури та органу дізнання Голосіївського управління поліції прибули до банку. За словами керівництва фінансової установи, зазначені особи не перебувають на робочих місцях - одна з цих осіб склала службові повноваження, інша – написала заяву про звільнення. Причин відсутності зазначених осіб, поки вони не звільнені, на робочих місцях адміністрація банку не повідомила. Наразі вживають заходів для встановлення місцезнаходження цих осіб для вручення підозр особисто", - йдеться в повідомленні.

Слідчі та процесуальні дії в кримінальному провадженні тривають.

Раніше Київська міська прокуратура підготувала підозри двом працівникам державного Укрексімбанку (Київ) у зв'язку з нападом на журналістів програми "Схеми" під час запису інтерв'ю в будівлі банку.

Як повідомлялося, 4 жовтня на знімальну групу програми розслідувань "Схеми" було скоєно напад під час інтерв'ю з головою правління Укрексімбанку Євгеном Мецгером нібито через одне з питань, яке не сподобалось. Як стверджує керівник "Схем" Наталія Седлецька, співробітники банку відібрали дві камери, забрали картки, на які здійснювався запис, і видалили записане відео. За інформацією журналістів, увесь цей час знімальна група залишалася заблокованою в кабінеті голови правління банку в його присутності. Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео всього інтерв'ю та самого нападу видалено.

Укрексімбанк відкинув звинувачення в порушенні законодавства й, у свою чергу, звинуватив їх у провокації та спробі заволодіти банківською таємницею. На думку фінустанови, у діях журналістів містилися ознаки і протиправного заволодіння банківською таємницею, і порушення Кодексу етики українського журналіста в частині використання незаконних методів отримання інформації.

Наглядова рада Укрексімбанку 6 жовтня відсторонила голову правління Мецгера на період розслідування нападу на журналістів і призначила виконувачем обов'язків голови банку члена правління Сергія Єрмакова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА