20:54 06.10.2021

Разумков припустив, що Корнієнко може стати першим віце-спікером

2 хв читати
Разумков припустив, що Корнієнко може стати першим віце-спікером

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що до парламенту вже могли внести документи про призначення першого заступника голови фракції "Слуга народу" Олександра Корнієнка на посаду першого заступника спікера Верховної Ради.

"Наскільки я знаю, Олександр Сергійович (Корнієнко - ІФ) планує бути першим віце-спікером", - сказав Разумков в ефірі телеканалу "Україна 24" у відповідь на запитання, наскільки ймовірним є обрання Корнієнка спікером парламенту.

На заперечення Корнієнка, що це вирішує зала пленарних засідань, Разумков зазначив: "Правильно, але документи подаються на вас (на Корнієнка - ІФ)". При цьому перший заступник голови фракції "Слуга народу" наголосив, що документи не можуть подаватися без звільнення відповідної посади, яку на сьогодні обіймає перший віце-спікер Руслан Стефанчук, на що голова Верховної Ради додав: "По-різному буває".

Як повідомлялося, 30 вересня голова депутатської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія направив від імені депутатської фракції лист про відкликання голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, який був першим номером у партійному списку "Слуга народу" на парламентських виборах у 2019 році.

Президент України Володимир Зеленський назвав питання перебування Разумкова на посаді спікера "внутрішньофракційним". "Ми живемо в демократичній державі. Але якщо вони (погляди - ІФ) інші, ніж у... 73%, які віддали голоси саме за цю програму (партії "Слуга народу" - ІФ), то це нормально - значить, ти живеш своїм особистим життям", - сказав при цьому Зеленський.

Верховна Рада 5 жовтня включила до порядку денного питання про відкликання Разумкова з обійманої посади, а перед цим відсторонила його від ведення пленарних засідань на два дні.

Згідно з порядком денним пленарного засідання на 7 жовтня, питання про відкликання Разумкова з посади спікера парламент має намір розглянути третім.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА