22:11 06.10.2021

Штайнмаєр про Бабин Яр: Німеччина знає про свою відповідальність перед історією

2 хв читати
Штайнмаєр про Бабин Яр: Німеччина знає про свою відповідальність перед історією

Президент Федеративної Республіки Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що Німеччина знає про свою відповідальність перед історією, маючи на увазі події Другої світової війни, і ця відповідальність ніколи не пройде.

"Ми, німці, знаємо про свою відповідальність перед історією. Це відповідальність, яка ніколи не пройде. Це відповідальність за наше спільне майбутнє", - заявив Штайнмаєр, під час виступу на церемонії вшанування пам'яті жертв 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру.

За його словами, Голокост почався не з німецьких фабрик смерті в Освенцимі, Треблінці, Собіборі або Майданеку. "Він почався раніше, з загарбницького походу (Гітлера - ІФ) на схід, у лісах, на околицях міст і сіл. Більш, ніж один мільйон євреїв стали жертвами "Голокосту від куль" в Україні", - сказав Штайнмаєр.

"Я сьогодні тут, щоб нагадати - а ми повинні нагадувати - про те, до чого можуть призвести безмірна ненависть, націоналізм, антисемітизм і расова ворожнеча. Ми повинні нагадувати і тому, що хорошого майбутнього без чесної пам'яті не буде", - наголосив він.

Президент Німеччини зі свого боку подякував Україні за примирення і тісне партнерство.

"Я відчуваю глибоку вдячність за примирення, шановний пане президенте Зеленський, ви - люди України і спадкоємці жертв того часу за те, що протягнули руку нам, німцям... Подяку я відчуваю за тісне партнерство, яке об'єднує наші країни. Ще велику подяку я відчуваю за спільні основи, які ми разом сповідуємо - міжнародне право, рівність, свободу народів в їх політичному самовизначенні і територіальній цілісності, мирну і безпечну Європу. Ми повинні це захищати", - зазначив Штайнмаєр.

Водночас, як зазначив німецький президент, він "не може сказати, що німці вивчили уроки історії раз і назавжди".

"Мені завдає болю і наповнює гнівом те, що в Німеччині посилюється антисемітизм", - резюмував він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА