07:30 07.10.2021

Російські хакери, підозрювані в кібератаці на SolarWinds, намагалися зламати урядові мережі США і Європи

2 хв читати
Російські хакери, підозрювані в кібератаці на SolarWinds, намагалися зламати урядові мережі США і Європи

Російські хакери в останні місяці імовірно намагалися проникнути в урядові мережі США і Європи, повідомляє CNN з посиланням на аналітиків у сфері кібербезпеки.

"Група (хакерів - ІФ) створила загрозу для декількох державних структур, організацій, які займаються політичними і зовнішньополітичними питаннями, і постачальників технологій, які надають прямий або непрямий доступ до кінцевих цільових організацій у Північній Америці і Європі", - заявив телеканалу старший віце-президент і технічний директор фірми з кібербезпеки Mandiant Чарльз Кармакал.

Він не став уточнювати, про яких саме постачальників технологій йдеться.

Зазначається, що в таких діях підозрюється угруповання хакерів, яке, ймовірно, причетне до кібератаки на урядові структури США у 2020 році.

Американський чиновник повідомив CNN, що федеральні агентства США відстежують останні дії російських хакерів. "Це питання порушувалося на нещодавніх засіданнях Ради національної безпеки", - сказав він.

У грудні 2020 року американські ЗМІ повідомили, що хакери, пов'язані з іноземним урядом, зламали системи, що належать міністерству фінансів США, міністерству внутрішньої безпеки, Національному управлінню телекомунікацій і інформації (NTIA) Мінторгу США, а також мережі Пентагону, Міненерго і відомства, що опікується безпекою в ядерній сфері NNSA. Низка американських офіційних осіб заявили, що за кібератаками, ймовірно, стоїть хакерська група APT29 або Cozy Bear, імовірно пов'язана з російською розвідкою.

Пізніше стало відомо, що кібератака була націлена на IT-компанію SolarWinds з Остіна (штат Техас). Хакери використовували для своїх цілей оновлення, випущені компанією в період з березня до червня минулого року для її програмного забезпечення Orion. У результаті США ввели санкції проти РФ у відповідь на атаку проти SolarWinds.

Росія неодноразово відкидала всі обвинувачення американської сторони.

Адміністрація президента США Джо Байдена зробила реагування на загрози кібербезпеки ключовим пріоритетом. У травні американський лідер підписав виконавчий указ, спрямований на зміцнення федеральної кібербезпеки.

Атаки в кіберпросторі президент США обговорював з російським президентом Володимиром Путіним під час червневого саміту в Женеві.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА