07:41 07.10.2021

Глава МЗС Грузії: Про екстрадицію Саакашвілі в Україну не йдеться

2 хв читати
Глава МЗС Грузії: Про екстрадицію Саакашвілі в Україну не йдеться

Міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані виключив можливість обговорення з Києвом питання екстрадиції в Україну затриманого в Тбілісі екс-президента Михайла Саакашвілі, який займає в Україні пост глави виконавчого комітету реформ при українському президенті.

"Ні про яку екстрадицію не йдеться. Абсурд взагалі це обговорювати, оскільки з правової точки зору таке неможливо. Екстрадиція відбувається тоді, коли особа здійснює кримінальний злочин (на території своєї країни), але ми знаємо, що такого немає, адже з української сторони у нас немає такої інформації ", - заявив міністр у середу в ефірі грузинської телекомпанії "Руставі-2".

За його словами, Саакашвілі в Грузії визнаний винним за чотирма кримінальними справами, засуджений до шести років тюремного ув'язнення і його затримання в Грузії було абсолютно законним.

Залкаліані не вважає, що затримання громадянина України Саакашвілі зможе негативно відбитися на грузино-українських відносинах.

Він також зазначив, що особисто з главою МЗС України питання затримання Саакашвілі не обговорював, але представник посольства Грузії в Києві надав українській стороні всю необхідну і вичерпну інформацію, яка їх цікавила.

Глава грузинського МЗС також вважає, що в Києві самі були здивовані тим фактом, що Саакашвілі опинився в Тбілісі, де був затриманий.

"Як з'ясовується, він порушив не лише законодавство Грузії в зв'язку з незаконним порушенням кордону, але і з України незаконно виїхав", - сказав Залкаліані.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА