13:44 07.10.2021

Кличко закликав ДБР не займатися піаром і дезінформацією, а показати вироки суду

2 хв читати
Кличко закликав ДБР не займатися піаром і дезінформацією, а показати вироки суду

Лідер партії "УДАР", мер Києва Віталій Кличко закликав Державне бюро розслідувань (ДБР) припинити дискредитацію правоохоронного органу через поширення дезінформації щодо столичної влади.

Як повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації в четвер, про це він заявив на початку засідання Київської міської ради.

Кличко вважає неприпустимим публічне поширення інформації щодо Києва на підставі припущень і "попередніх оцінок". "Останнім виступом на публіку здивувало ДБР. Якщо ДБР – неупереджений правоохоронний орган, то дивним виглядає чергове намагання через пресу розповсюджувати свої припущення і звинувачення на адресу столичної влади. І це з формулюваннями "за попередніми оцінкам, може завдавати збитків". Ви говорите про якісь збитки на 10 мільярдів?! Має бути доказова база, вироки суду, які набрали законної сили. А не припущення і "попередні оцінки". На підставі чого вони визначені?" - сказав він.

"Якщо у вас є докази за результатами розслідувань, – оприлюдніть їх, передавайте справи до суду. Якщо ні – не займайтесь піаром та дезінформацією. Не дискредитуйте правоохоронний орган і не дозволяйте використовувати його в політичних чи в особистих інтересах", - додав політик.

Він наголосив, що столична влада продовжує забезпечувати життєдіяльність міста, працюючи в умовах тиску і численних обшуків.

"Ми самі передали сотні матеріалів щодо порушень, які виявили під час внутрішніх аудитів і перевірок. Де результати розслідувань за цими справами? Скількох чиновників притягнули до відповідальності? Звинувачення, які лунають останнім часом і які не мають доказів у судах, – ніщо інше, як продовження тиску на столичну владу, втручання в її діяльність та знищення її репутації. Правоохоронні органи зобов’язані діяти за законом і в межах своїх повноважень, а не за вказівками згори і виключно заради чергового медійного ефекту", - підсумував Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна провела ще один раунд переговорів із Португалією про безпекову угоду

Окупанти обстріляли Нікопольський район понад 15 разів за день, пошкоджено 12 будинків, без жертв - обладміністрація

Нам важлива позиція Угорщини в питаннях миру та регіональної безпеки - Зеленський за підсумками розмови з Орбаном

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Питання про звільнення Сольського з'явиться в порядку денному сесії після рішення фракції "Слуга народу" - Стефанчук

Посли ЄС дійшли згоди про використання доходів від знерухомлених росактивів на оборону і відновлення України

Кількість постраждалих у Харкові зросла до семи - прокуратура

Прем'єр Нідерландів Рютте підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

УЗ відновила залізничні колії в Херсоні, пошкоджені внаслідок ранкової атаки РФ

Російські окупанти штурмували острів Нестрига за допомогою гідроцикла - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА