07:32 08.10.2021

У Латвії рада з кризового управління постановила оголосити надзвичайний стан на три місяці

2 хв читати
У Латвії рада з кризового управління постановила оголосити надзвичайний стан на три місяці

Рада з кризового управління в Латвії ухвалила оголосити в країні надзвичайний стан терміном на три місяці, заявив у Twitter латвійський міністр повідомлення Таліс Лінкайтс.

Це рішення ще має затвердити уряд.

Прем'єр-міністр Кріш’яніс Каріньш після засідання ради заявив, що мета введення надзвичайного стану - значно підвищити охоплення вакцинацією, ввівши значно суворіші обмеження для нещеплених. Посилено буде також контроль за дотриманням заходів безпеки.

Прем'єр наголосив, що ситуація в Латвії важка через кількість нещеплених людей, а це впливає на систему охорони здоров'я: в лікарнях стрімко зростає кількість пацієнтів з COVID-19, що обмежує їх можливості цілком надавати усі послуги.

"Ми півтора року боролися в країні з COVID-19, але боротьба не закінчиться, поки охоплення вакцинацією в групах ризику не дійде до 90%, а в суспільстві загалом не перевищить 75%. Це ще досить тривалий шлях", - сказав він.

Рада з кризового управління постановила, що не перехворіли і не щеплені від COVID-19 надалі зможуть здійснювати покупки лише в магазинах товарів першої необхідності і будуть позбавлені можливості відвідувати супермаркети. Каріньш заявив, що планується також скоротити час роботи магазинів.

Крім того, схвалено рішення ввести обмеження для щеплених, наприклад, на заходах у "зеленому", тобто безпечному режимі введуть додаткові епідеміологічні вимоги - потрібно буде перебувати в масках, дотримуватися дистанції. Також планується ввести обмеження на кількість учасників на певних заходах.

Рада закликала всюди, де можливо, і в публічному, і в приватному секторі працювати віддалено.

Ці рішення набудуть чинності після затвердження на засіданні Кабінету міністрів у п'ятницю.

Раніше повідомлялося, що Каріньш скликав у вівторок засідання ради з кризового управління, присвячене ситуації в латвійських лікарнях в умовах швидко зростаючої захворюваності COVID-19, щоб ухвалити рішення про подальші кроки щодо стабілізації ситуації.

У понеділок після зустрічі партій керівної коаліції, міністр охорони здоров'я Даніель Павлютс повідомив, що партії коаліції підтримали введення більш суворих заходів безпеки через зростання захворюваності COVID-19.

Надзвичайний стан у Латвії через пандемію коронавірусу раніше оголошувався вже двічі.

За даними на четвер, в Латвії за добу було підтверджено 1 тис. 752 нових випадки COVID-19. Раніше найбільшу кількість хворих за добу було виявлено лише 31 грудня минулого року - 1 тис. 861 випадок. У Латвії COVID-19 лабораторно підтверджений у 166 тис. 553 осіб, 2 тис. 783 людини з цим захворюванням померли.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА