16:56 08.10.2021

Марсохід NASA призупинив роботу на Червоній планеті

2 хв читати

Американський марсохід Perseverance тимчасово призупинив роботу на Червоній планеті, повідомила Лабораторія реактивного руху NASA.

Це пов'язано з тим, що Марс та Земля нині перебувають на діаметрально протилежних сторонах від Сонця і зв'язок із марсоходом підтримувати неможливо.

Очікується, що зв'язок марсохода із Землею поновиться в середині жовтня, після чого дослідження Червоної планети продовжиться.

Як повідомляла Лабораторія реактивного руху, що відповідає за місію Perseverance, на початку вересня марсохід вдало взяв дві проби планетарного ґрунту, просвердливши каміння.

Perseverance обладнаний системою збору та зберігання зразків ґрунту, яка використовує технологію ударно-обертального буріння. За допомогою свердла, прикріпленого до роботизованої "руки" завдовжки 2 метри, Perseverance просвердлює обраний зразок і витягує з нього матеріал, який потім потрапляє в резервуар і зберігається всередині ровера.

Зібрані ровером на Марсі зразки буде доставлено на Землю в рамках майбутніх спільних місій NASA та Європейського космічного агентства.

Марсохід Perseverance з вертольотом Ingenuity здійснив успішну посадку на поверхню Червоної планети 18 лютого цього року.

Американську автоматичну міжпланетну станцію до Марсу було запущено 30 липня минулого року.

Основне завдання марсохода - пошук ознак життя на Червоній планеті. Ровер досліджує геологію і клімат Марса, щоб визначити, чи можлива в майбутньому колонізація планети людьми.

Perseverance є вже п'ятим американським марсоходом, який NASA відправило для вивчення Червоної планети.

5 жовтня повідомлялося, що китайський марсохід "Чжужун" і зонд "Тяньвень-1" припиняють свою роботу через сонячну інтерференцію.

Сонячна інтерференція - це астрономічне явище, за якого два космічні тіла (Марс і Земля) рухаються по обидва боки від Сонця й утворюють з ним пряму лінію. Через посилене електромагнітне випромінювання Сонця зв'язок між технікою на і над Марсом і Землею порушується.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА