18:50 08.10.2021

Підозру Медведчуку вручено належним чином - генпрокурор і глава СБУ

2 хв читати
Підозру Медведчуку вручено належним чином - генпрокурор і глава СБУ

Народному депутатові фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктору Медведчуку повідомлено про нову підозру в державній зраді та сприянні фінансуванню терористичних організацій належним чином, запевняють генеральний прокурор Ірина Венедіктова і глава Служби безпеки України Іван Баканов.

"Сьогодні намагалися прокурори та слідчі повідомити особисто про підозру під запис. Він (Медведчук - ІФ), користуючись статусом народного депутата, сказав: "Ви мене будете затримувати? Не будете, ну, я пішов", - розповіла Венедіктова на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Генпрокурор пояснила, що є чіткі імперативні правила затримання. "Необхідно повідомити особі про це (про підозру - ІФ) за місцем реєстрації, проживання, роботи. Сьогодні це все було зроблено. Тому відсьогодні він вважається поінформованим про підозру належним способом і належним чином", - сказала Венедіктова.

У свою чергу глава СБУ Іван Баканов додав: "Підозру панові Медведчуку, на нашу думку, вручено всіма можливими способами станом на сьогодні".

Генпрокурор і глава СБУ зазначили, що всі докази, надані у п'ятницю на брифінгу, є належними.

"На всі записи отримано відповідні ухвали судів, є відповідна судова практика щодо долучення таких записів як доказів справи, що визначає той факт, що вони є належними", - сказав Баканов.

"Ми вважаємо, що в цьому контексті ми добре підготувалися. Те, що є, відповідає чинному законодавству", - додав глава СБУ.

Як повідомлялося, Медведчуку висунуто підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації у зв'язку з причетністю до незаконного постачання вугілля з окупованої території наприкінці 2014-го – на початку 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА