11:45 09.10.2021

Три оператори прокату самокатів у Києві системно порушують умови співпраці - КМДА

2 хв читати
Три оператори прокату самокатів у Києві системно порушують умови співпраці - КМДА

Оператори прокату самокатів у Києві порушили перелік пунктів, прописаних у меморандумі про співпрацю з містом, повідомив заступник голови Київської державної міської адміністрації Костянтин Усов у своєму Telegram-каналі.

"Невиконаною залишається вимога про нанесення трафаретів на місцях упорядкованого паркування самокатів. Також низка операторів порушила умову повної заборони руху в деяких пішохідних зонах столиці: на Пейзажній алеї, пішохідній частині вул. Сагайдачного та в парку Шевченка", - зазначив Усов.

Але найголовніше, за словами Костянтина Усова, те, що деякі оператори самовільно змінили карту зон обмеження швидкості до 14 км/год і вилучили з території такого обмеження частину історичного центру Києва.

Як зазначив заступник голови КМДА, найбільш відповідальною з операторів є компанія Scroll, а системними порушниками - компанії BikeNow, Bolt і Zelectra.

"Спільно з першим заступником голови КМДА Олексієм Кулебою, який координує структурні підрозділи, відповідальні за благоустрій міста, ми виставили вимогу компаніям усунути ці порушення. Крайній термін – 15 жовтня", - сказав він.

Усов також зазначив, що місто налаштоване на діалог і взаємоповагу, але категорично проти обману. "У разі невиконання всіх без винятку пунктів меморандуму повною мірою ми залишаємо за собою право реагувати відповідно", - заявив заступник голови КМДА.

Як повідомлялося, Київська міська державна адміністрація (КМДА) і оператори послуг прокату електросамокатів у столиці Вolt, Kiwi, Scroll, BikeNow, Zelectra, Jet і Vzhooh у червні 2021 року підписали меморандум про співпрацю.

Серед головних обмежень, встановлених меморандумом, - зниження максимальної швидкості з 30-35 км/год до 20 км/год. У спеціально визначених (зелених, пішохідних та історичних) зонах швидкість має сягати не більше ніж 14 км/год.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА