12:22 09.10.2021

Прокуратура повідомила про підозру кільком особам у справі про розкрадання 150 млн грн на будівництві Подільського моста

2 хв читати
Прокуратура повідомила про підозру кільком особам у справі про розкрадання 150 млн грн на будівництві Подільського моста

Київська міська прокуратура в рамках кримінального провадження за фактом привласнення коштів територіальної громади та службової недбалості під час будівництва Подільського моста р. Дніпро повідомила про нові підозри першому заступнику керівника КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва", керівнику генпідрядної організації, а також вручила повідомлення про підозру двом керівникам підрядних організацій.

Як повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури, у квітні 2017 року між КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" і генпідрядником було укладено договір генпідряду на виконання робіт із будівництва Подільського мостового переходу.

У листопаді 2019 року генпідрядник залучив підрядні організації для нібито надання послуг із використання найманого нестандартного обладнання з операторами (машиністами та допоміжним персоналом), включаючи переміщення важких вантажів та інші допоміжні послуги. Протягом 2020 року на підставі підписаних актів здачі-приймання виконаних робіт з бюджету було перераховано кошти на загальну суму близько 148 млн грн.

При цьому, згідно з висновком комплексної судової будівельно-технічної експертизи, виконання робіт на зазначену суму не підтверджується документально й фактично.

Крім того, упродовж серпня-листопада 2020 року між замовником будівництва, генпідрядником та підрядниками складено та підписано акти приймання виконаних робіт з улаштування антикорозійного захисту металевих елементів несучих конструкцій прогонової споруди мосту. Водночас, згідно з висновком експертів, обсяги й вартість виконаних робіт не відповідають відомостям, зазначеним у документах. Сума завищення становить близько 1,8 млн грн.

У зв'язку з цим, першому заступнику керівника КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" і керівнику генпідрядної організації повідомлено про нові підозри щодо нових встановлених епізодів за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України та ч. 5 ст. 191 КК України відповідно.

Крім того, вручено повідомлення про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України двом керівникам підрядних організацій, які фактично були залучені для виконання робіт за завищеними цінами й переведення в готівку коштів.

Загальна сума завданих столичному бюджету збитки за цими епізодами становить близько 150 млн грн.

У прокуратурі нагадали, що 16 серпня 2021 року вищезазначеним керівнику КП і генпідряднику було повідомлено про підозру ч. 2 ст. 367 КК України і ч. 5 ст. 191 КК України відповідно через завищення вартості робіт із фарбування прогонових плит Подільського моста на суму понад 4,5 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

71% українців повністю довіряє ветеранам АТО, які воюють зараз, - опитування

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим від ракетного обстрілу Дніпра

За уточненою інформацією, дитина в Синельниковому, яку вважали загиблою, перебуває у важкому стані в лікарні - ОВА

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА